• Lex van Lieshout

Brandweer en politie organiseren voorlichtingsbijeenkomst

RENSWOUDE De politie en brandweer in Renswoude geven op maandag 21 november een voorlichtingsbijeenkomst. De brandweer zal informatie geven over brandpreventie en de politie zal doormiddel van een babbeltruc uitleggen hoe buurtbewoners diefstal tegen kunnen gaan.

Diefstal doormiddel van een babbeltruc komt steeds vaker voor. Bij een babbeltruc bellen onbekenden bij u aan en gebruiken ze een mooie smoes om binnen te komen, vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Dieven doen zich soms voor als een meteropnemer of vragen om een glas water of en een pen terwijl er een handlanger de woning binnenglipt. Een babbeltruc gebeurt vaak aan de deur of bij pinautomaten. De politie wil doormiddel van deze voorlichtingsbijeenkomst laten zien hoe iemand een babbeltruc kan herkennen.

Een brandveiligheidsexpert zal tijdens de bijeenkomst vertellen wat buurtbewoners kunnen doen om brand in hun woningen te voorkomen. Driekwart van de woningbranden in de regio Utrecht ontstaan in de schoorsteen, de keuken of door een elektrisch apparaat.

De bijeenkomst van brandweer en politie is op 21 november vanaf 13.30 tot 15.30 uur in het verenigingsgebouw Rehoboth. Aanmelden kan via de het secretariaat van de gemeente, aanmelden is niet verplicht.