• Koen Laureij
  • Koen Laureij
  • Koen Laureij
  • Koen Laureij

Brandstichting gemeentehuis Woudenberg

WOUDENBERG In het gemeentehuis van Woudenberg heeft vrijdagavond brand gewoed. Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting. Omstanders hoorden glasgerinkel en zagen vlak daarna een scooter wegrijden vanaf het gemeentehuis in de richting van De Schans.

De komende dagen wordt de schade in kaart gebracht. De brand ontstond op de begane grond in een kantoorruimte van dertien werkplekken. Hier is ook de grootste schade. In de bovenliggende ruimtes van het gemeentehuis is voornamelijk rookschade. De gemeente onderzoekt de gevolgen voor haar dienstverlening. Inwoners, ondernemers of organisaties die de komende week een afspraak hebben in het gemeentehuis worden persoonlijk op de hoogte gesteld als deze, mogelijk door de omstandigheden, wordt gewijzigd.

De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Tips doorgeven kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

,,Een brand in het gemeentehuis raakt het hele dorp. Het is een bijzondere en centrale plek waar mooie herinneringen worden vastgelegd zoals trouwen en aangifte van een geboorte. Daarnaast heeft het gemeentehuis een belangrijke functie in het bestuur van ons dorp en dienstverlening naar onze inwoners", aldus burgemeester Cnossen.