• Wil Termaaten.

    Gerwout Lamberink

'Bomvol Koningsdagprogramma in Woudenberg'

WOUDENBERG De voorbereidingen voor Koningsdag in Woudenberg zijn in volle gang. Het programma is wel wat aangepast. Hieronder een overzicht van alle activiteiten.

Hannie van de Veen

Een foute datum in het boekje moet veranderd: op vrijdag 26 april en op zaterdag 27 april zijn er festiviteiten. Op vrijdag draaien dj's tot 2 uur 's nachts muziek in de feesttent. Op zaterdag organiseert de Provincieklusser vanaf 6 uur Luilak bij kruispunt de Poort. De Oranjeactiviteiten zouden na de tv uitzending beginnen maar sport en spel van SNO is er al tijdens de tv uitzending van 11.00 -13.00 uur op de Stationsweg en in het Schanspark.

Op een scherm in de feesttent achter het Cultuurhuis kan iedereen het bezoek van het koningspaar aan Amersfoort op de tv volgen, maar ook de door Kars Havenaar gefilmde belevenissen van het Woudenbergse team dat daar aan de Regioquiz deelneemt. Van 13.30-14.00 uur is een optreden van Body Flash in de feesttent toegevoegd.

Om 13.30 uur starten de kleedjesmarkt, het schminken, het kleiatelier, de kofferbakverkoop en de springkussens. Na Body Flash is er meer muziek in de feesttent. Voorzitter Wil Termaaten: ,,Voor alle activiteiten hebben we nog vrijwilligers nodig. Vooral bij de springkussens komen we van 17-19 uur nog negen mensen te kort. Opgeven kan via Facebook of ingridvanringen@hotmail.com."

Ook was de gratis Koningsdagochtend voor ouderen vanaf 50 jaar niet in het programma vermeld. Ouderen hoeven niet naar de feesttent. De ouderensoos van SWO organiseert deze samen met het Oranjecomité en de gemeente van 10-12.30 uur in m.f.c. de Schans. Ze worden met koffie, thee en een oranjesoes ontvangen. Ook is er bingo en een hapje en drankje. Wie vervoer nodig heeft kan voor ouderenvervoer bellen naar Ria van Loon, 033 2861636.

Voor Wil Termaaten, die na negen jaar nu stopt als voorzitter van het Oranjecomité, begon Koningsdag al eerder: samen met Lene Nissan, Andrea Middel, Teun Breedijk en zijn vrouw en de burgemeester mocht ze aanwezig zijn bij het Koningsdagconcert in de Flint dat 27 april op tv uitgezonden wordt. ,,Het was een fantastische en feestelijke ervaring om de leden van het koningshuis informeel te ontmoeten. Ze vroegen onder meer wat Woudenberg zoal met Amersfoort samen doet."

Het sportieve Woudenbergse Regioteam neemt op Koningsdag in Amersfoort deel aan de regioquiz. Het team is al enkele keren bij elkaar geweest en probeert zoveel mogelijk kennis te verzamelen over Woudenberg en de regio. Walter zet geregeld informatie over de regiogemeenten in de groepsapp. Jan Budding: ,,We willen gemeentelijke documenten bestuderen maar door tijdgebrek zal het bij de meesten op parate kennis aan komen". Op de site van De Woudenberger worden de teamleden voorgesteld. Kars Havenaar heeft teamcaptain Martine Tekelenburg, slagerszoon en hardloper Walter van Ravenhorst en jongerenwerker Reinier van Santen al gefilmd en geïnterviewd. Daphne van Piggelen vertegenwoordigde Woudenberg al eens als Eierkoningin en leerde zo veel mensen kennen. Ook nu verwacht ze gezelligheid. Ze heeft een eigen massagepraktijk BijDaphne en begeleidt drie jongens met een beperking bij activiteiten doen. Ze vond het bijzonder om gebeld te worden door de burgemeester en kijkt uit naar dit evenement: ,,Winnen zou leuk zijn meedoen vind ik al erg leuk". Jan Budding werkt sinds zijn rechtenstudie bij Uwwetloket. Hij doet civiel recht en bestuursrecht. Hij filosofeert graag, sport, schildert, klust, reist en houdt van kroegentochten. Hij vindt het een eer om uitgekozen te zijn maar ook een verantwoordelijkheid om te presteren:"Het is nog onduidelijk hoe het zal gaan maar we gaan er samen als Woudenbergers een mooi moment van maken met hopelijk een goede resultaat!"

Info: www.koningsdagwoudenberg.nl