• Hannie van de Veen
  • De eerste bijeenkomst van het Alzheimercafé op 8 januari 2009.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Peter en Ria van Loon, Betty de Heus en Erny de Wildt worden bedankt voor hun 10 jaar inzet voor het Alzheimercafé

    Hannie van de Veen
  • Pieter de Kruif spreekt de jubilarissen toe

    Hannie van de Veen

'Blij met de inzet van vrijwilligers Alzheimercafé'

WOUDENBERG Alzheimercafé Woudenberg-Scherpenzeel vierde op 9 januari het 10-jarig bestaan. In MFC De Schans was een feestelijke avond met mannenkoor de Poortzangers. Alle bezoekers werden welkom geheten door vrijwilligers en getrakteerd op koffie of thee met een toepasselijk gebakje. Later op de avond waren er 'champagne' en hapjes.

Erny de Wildt las als opening het gedicht Jij Hoort Bij Mij voor. Behalve mensen met dementie, partners, mantelzorgers en oud-vrijwilligers waren er afgevaardigden van PCOB, Vallei Wonen, SWO en Moriahoeve uitgenodigd. Namens de gemeente sprak net als 5 jaar geleden wethouder Pieter de Kruif. ,,Bij het Alzheimercafé draait het naast ontspanning, gezelligheid en informatie vooral om ontmoeting. Mensen die met dementie te maken hebben kunnen hier ervaringen uitwisselen. De gemeente is blij dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor deze activiteit, die zo belangrijk is voor iedereen die met dementie te maken heeft."

De eerste bijeenkomst van het Alzheimercafé op 8 januari 2009 was een initiatief van Rotary afdeling Scherpenzeel-Woudenberg. Zij nodigden SWO en SOS uit en zochten contact met Alzheimer Nederland, Vallei Wonen en Charim. Het Regiobestuur Amersfoort en omstreken bedankte nu Ria en Peter van Loon, Betty de Heus en Erny de Wildt met bloemen voor 10 jaar vrijwilliger zijn. Alle tien vrijwilligers kregen een gedichtenboekje.

De Poortzangers, deze keer met verve en uit het hoofd gedirigeerd door Frits Velker, zorgden met hun meezingers voor een gezellige sfeer. Dirk de Kruif praatte de nummers aan elkaar en sprak bekende Woudenbergers in de zaal aan.

Het Alzheimercafé houdt iedere tweede woensdag van de maand vanaf 19.00 uur een gratis bijeenkomst in MFC de Schans. Aanmelden is niet nodig. Elke keer is er een ander thema met een spreker. Aanwezigen kunnen vragen stellen en kan elkaar adviseren vanuit eigen ervaring. Op 13 februari komt fysiotherapeute Diedeke van Wijk vertellen over dementie en bewegen. Vervoer, ook vanuit Renswoude of Scherpenzeel, is mogelijk. Info: alzheimerscherpwoud@gmail.com