• Erik van 't Woud

Bevrijdingsloop brengt vuur van Wageningen naar Woudenberg

WOUDENBERG Voor de tweede keer organiseert het Oranjecomité in samenwerking met de gemeente Woudenberg en het Herdenkingscomité, de bevrijdingsloop van Wageningen naar Woudenberg. De bevrijdingsloop vindt plaats in de vroege ochtend van dinsdag 5 mei 2015. Wil Termaaten, voorzitter van het Oranjecomité en Anneke Stavenga, fanatiek hardloopster, kijken uit naar het evenement dat zij grotendeels op touw hebben gezet.

Hanneke Bijker

Vorig jaar vond op 5 mei de eerste bevrijdingsloop in lange tijd weer plaats. Dit jaar kreeg het Oranjecomité opnieuw een brief op de mat met de vraag of ze de loop wilden organiseren en zowel Wil als Anneke waren weer enthousiast. Op dinsdag 5 mei vertrekt om 4.30 uur een groep van ongeveer 40 lopers, 4 fietsers en EHBO'ers met bussen vanuit Woudenberg naar Wageningen. Een groot aantal van de deelnemende gemeenten is al om twaalf uur 's nachts vertrokken uit Wageningen. ,,Wij starten later omdat wij veel eerder thuis zijn dan bijvoorbeeld de lopers uit Zeeland of Groningen."

Om 5.30 uur zal de bevrijdingsloop voor de Woudenbergse lopers dan echt van start gaan. Met een fakkel in de hand legt de groep een afstand van 35 kilometer af. Omdat de loop in estafettevorm is, staan om de 6 kilometer busjes waar de lopers kunnen worden afgewisseld. ,,Je mag kiezen of je één keer loopt of dat je de hele route meeloopt", aldus Anneke Stavenga.

AANMELDEN Ook meelopen? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Mail voor aanmelding of meer informatie naar annekestavenga@msn.com

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 28 april.