• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Beurs Maranathakerk goed bezocht

WOUDENBERG Een paar dagen nadat Michel en Erna Pauw met hun vijf kinderen, na hun verlof in Nederland, teruggekeerd waren naar Papoea-Nieuw-Guinea (PNG) hield de Maranathakerk aan de Frans Halslaan zaterdag een speelgoed- en kledingbeurs, waarvan 50 procent van de opbrengst bestemd was voor het bijbelvertaalwerk van Michel Pauw in PNG.

Hannie Lamberink-van de Veen

De familie vertrok in januari 2014 vanuit Woudenberg naar Ukarumpa op PNG om daar via de internationale Wycliffe-organisatie aan het werk te gaan. Op het christelijke PNG worden in de geïsoleerd in de jungle liggende dorpen wel 830 verschillende talen gesproken.

Wycliffe streeft ernaar dat iedereen de Bijbel kan lezen in zijn eigen moedertaal. Michel heeft met zijn kennis en ervaring met klassieke talen en theologie de juiste mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan het opleiden van inheemse bijbelvertalers. Omdat er weinig woordenboeken en docenten zijn, gebeurt het aanleren van een taal vooral door fysieke ervaringen. Erna houdt het gezin draaiende en is daarnaast basisarts.

Een thuisfrontcommissie van vrienden en kerkleden van de Maranathakerk organiseert activiteiten om hen van financiën te voorzien. Via een weblog en Facebook blijven alle betrokkenen in Woudenberg op de hoogte van wat de familie meemaakt. Henrike Harskamp die de tweedehands speelgoed- en kledingbeurs organiseerde: ,,Je moet bij zoiets altijd afwachten wat je binnenkrijgt maar ook dit keer is er weer veel ingebracht. Mensen verdienen zelf 50 procent van de verkoopprijs en 50 procent gaat naar de familie Pauw. Er is kleding van maat 68 tot 176, veel babykleding, positiekleding, speelgoed en snoep. Bij de start om 10.00 uur komen de meeste mensen, want dan liggen er nog de mooiste spullen. Bij toeval ontdekten we Doelbewust Actief uit Barneveld. Met hun snoepverkoop ondersteunen zij verkopingen en acties voor een goed doel. Omdat er veel kinderen meekomen naar deze beurs slaat dat goed aan!" Website: www.michelenerna.nl