• Politie Leusden en Woudenberg

Bestuurders op de bon tijdens alcohol- en drugscontrole

WOUDENBERG De politie Leusden/Woudenberg heeft de afgelopen dagen op verschillende plekken een alcohol- en drugscontrole gehouden. Twee bestuurders werden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Twee anderen werden aangehouden omdat ze met alcohol op achter het stuur zaten.

De twee bestuurders bliezen op het politiebureau 325 ug/l. Dat betekende een geldboete van 325 euro voor beide automobilisten.

,,Door alcohol in het verkeer vallen jaarlijks zo'n 150 doden en belanden zo'n 4000 mensen in het ziekenhuis", waarschuwt de politie. ,,Heeft u plannen buiten de deur, maak dan vooraf de afspraak wie rijdt en dus geen alcohol drinkt. Die persoon is de Bob (Bewust Onbeschonken Bestuurder). U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de taxi of het openbaar vervoer te gaan."

Ook waarschuwt de politie voor de hoge straffen voor het rijden onder invloed van drugs: ,,Een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 8.200 euro. Ook kan uw rijbevoegdheid voor maximaal vijf jaar worden ontzegd."