• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Bergzicht helpt zorgboerderij Moriahoeve

WOUDENBERG Marco van Oostveen van pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg overhandigde op donderdag tijdens een feestelijke bijeenkomst aan Lydia van Ravenhorst van de Moriahoeve een cheque van 1133 euro.

Elk jaar houdt Bergzicht in de maanden juni, juli en augustus een actie waarbij ze een 'goede doelen'-pannenkoek met kipsaté, atjar en kroepoek serveert. Van elke verkochte actiepannenkoek gaat 2 euro naar het goede doel van dat jaar. De drie pannenkoekenhuizen Bergzicht, de Bijenmarkt en de Langenberg hebben dit jaar gekozen voor dementie als thema. Alle drie kiezen ze binnen dat thema een eigen lokaal doel. Voor Bergzicht was dat woon/zorgboerderij Moriahoeve, waar dementerende bewoners verblijven. In het verleden ontvingen onder andere de CliniClowns, Reinaerde en het Toon Hermanshuis een cheque.

Lydia van Ravenhorst: ,,We zijn erg blij met deze cheque. We sparen voor een fietslabyrinth en een groot beeldscherm voor een bewegingstrainer voor de bewoners. Zo kunnen zij interactief veilig genieten van mooie fietsroutes door hun eigen woonplaats, mooie steden of een mooie omgeving, zonder aan het verkeer te hoeven deelnemen. Samen met andere giften van Rotary en Rabo hebben we nu een groot deel van het benodigde bedrag bij elkaar. Binnenkort gaan we een proefopstelling plaatsen en mag Marco die komen uitproberen."

Na de overhandiging lieten de bewoners van Moriahoeve zich de, door Marco meegenomen, pannenkoeken met zalm en geitenkaas goed smaken. Ook hebben bewoners en familieleden deze zomer kortingskaartjes van Bergzicht gehad. Marco: ,,We willen graag midden in de maatschappij staan en vinden het fijn om dit te kunnen doen." Ook de opbrengst van de zelfgemaakte jam, chutney, advokaat en cake van Rudie Veldhuizen, vrijwilliger bij Moriahoeve, maken deze zomer deel uit van het chequebedrag.