• Peter Wildschut en Johan Jansen organiseren het benefietconcert.

    Hannie van de Veen

Benefietconcert Rineke de Wit & Amigos

WOUDENBERG In De Voorhof vindt op vrijdag 24 mei een benefietconcert plaats. De in Woudenberg bekende Rineke de Wit treedt op met de professionele Amigos. Rineke zingt en speelt hobo en saxofoon. Henk Doest speelt op de vleugel en accordeon, Judith de Groen cello en Christianne Mosterd viool.

De opbrengst is voor 'Stichting Straatkinderen Medellín' in Colombia. In Medellín is veel armoede, geweld, verslaving en drugsoverlast. De stichting probeert met activiteiten te voorkomen dat kinderen uit de krottenwijken op straat of in de criminaliteit terecht komen. Er is een voetbalschool, een muziekgroep, een handwerkproject en een straatkinderenkrant waarbij ze spelenderwijs vaardigheden leren zoals communiceren, conflicten oplossen en je aan regels of afspraken houden. Er doen wekelijks ruim 400 kinderen mee die daarmee ook verplicht zijn naar school te gaan.

Organisatoren Johan Jansen en Peter Wildschut: ,,Onze Taakgroep ZWO organiseert om het jaar een groot project. We werken hierbij samen met Kerk in Actie. Eerder hadden we projecten in India en Ethiopië en nu in Colombia. We ontmoetten Rineke tijdens een concert en raakten aan de praat over ons project. Ze wilde graag meewerken. Het concert krijgt een Zuid-Amerikaanse sfeer met tango's, licht klassiek en filmmuziek en enkele opwekkingsliederen. Deze musici treden vaker samen op en noemen zich nu de Amigos.''

,,We kiezen altijd een stichting waar we gemakkelijk mee kunnen communiceren en waarbij het geld niet op een grote hoop komt. Via Kerk in Actie werd dat deze partnerorganisatie voor straatkinderen in Medellín. Bij onze actie hoort dit benefietconcert, maar ook de 'Nacht zonder Dak', workshops, een naaiatelier, strijkservice, een tapasrestaurant, acties van jongeren, een talentenactie en zelfs de voetbalvereniging steunt het project voor Stichting Straatkinderen Medellín tijdens het internationaal U14 jeugdtoernooi op 1 juni."

Kaarten voor het concert kosten 10 euro en zijn te koop bij de Voorhof, boekhandel Droogendijk en Esso Vosluilen. Reserveren kan ook via zwo@pkndevoorhof.nl. Meer informatie via www.kerkinactie.nl/projecten/hulp-voor-straatkinderen-in-colombia.