• organisatie avondvierdaagse

Avondvierdaagse loopt door in 2017

WOUDENBERG Na de 49e avondvierdaagse in 2016 zou de Plaatselijke Regelings Commissie die jarenlang voor de organisatie van de avondvierdaagse zorgde er mee stoppen. De avondvierdaagse in 2017 zou dan niet door gaan. Jonathan Riezebosch: ,,We weten niet beter of er is elk jaar een avondvierdaagse. Het is een begrip voor jong en oud. Mensen zijn dan sportief bezig in de natuur door over mooie wegen en paden te wandelen. Elk jaar lopen in Woudenberg ongeveer 900 mensen mee. Toen we bericht van de gemeente kregen zijn we gelijk plannen gaan maken."

Het ontstane vacuüm wordt in 2017 opgevuld door vrijwilligers Jonathan Riezebosch, Hans Koster en Ursula Weis. Voor volgend jaar moet nog een oplossing bedacht worden.

CURSUS VERKEERSREGELAAR In ieder geval worden vrijwilligers, verkeersregelaars en helpende handen gezocht want zonder hen is het evenement onmogelijk. Gelukkig willen de helpers van de afgelopen jaren, zich ook dit jaar weer inzetten. Voor verkeersregelaars betekent dit dat ze een verkeerscursus met examen in de avonduren moeten volgen: de veiligheid van de lopers staat immers voorop. Wie zich als vrijwilliger of verkeersregelaar in wil zetten, kan contact op nemen met Ursula Weijs (06-57935695) of mailen naar info@avondvierdaagsewoudenberg.nl

Jonathan: ,,Half januari hoorden we pas van dit probleem terwijl de organisatie meestal in november al begint. Dat is een achterstand van 2 maanden. We zijn heel blij met alle kennis, hulp en informatie van de oude comitéleden die zij de afgelopen 40 jaar hebben opgedaan. Ook kregen we draaiboeken, hesjes, materialen en een calamiteitenplan. De Stichts Gooise Wandel Bond, de drijvende kracht achter meer dan 50 avondvierdaagsen in het gehele land, helpt daar waar mogelijk en nodig is. Voor het gemak houden we de routes dit 50e jaar hetzelfde als vorig jaar. Over festiviteiten bij dit jubileum zijn we nog aan het nadenken. We weten nog niet of ondernemers weer wat lekkers uitdelen onderweg. Wel zijn we van plan om de start wat strakker te organiseren. We willen dranghekken tussen de verschillende scholen en groepen plaatsen en elke school een eigen inschrijftafel geven. De leerkrachten bepalen het moment van vertrek want zij kunnen overzien of iedereen aanwezig is."

INSCHRIJVEN De Avondvierdaagse wordt in 2017 gelopen op 16, 17, 18 en 19 mei. Fidelio en Lisiduna uit Leusden zorgen voor de muziek bij de intocht. Op 18 april kunnen individuele wandelaars zich tussen 19.00 en 20.00 uur inschrijven bij de Camp. De scholen en Reinaerde hebben inmiddels alle benodigde informatie voor het inschrijven ontvangen. Ouders van kinderen die buiten Woudenberg naar school gaan kunnen contact opnemen met de organisatie of hun kinderen als individuele deelnemers aanmelden: er zijn altijd mogelijkheden om te kunnen deel nemen. Info: info@avondvierdaagsewoudenberg.nl , Facebook, www.avondvierdaagsewoudenberg.nl of Jonathan Riezebosch 06 17017205