• Ted Walker
  • Ted Walker

Averij voor Woudenberg in titelrace

WOUDENBERG In de jacht op de titel heeft Woudenberg twee punten gemorst. De ploeg van Jeroen Peters had tegen VRC dankzij Joey Kooij een 0-1 voorsprong op zak, maar zag in de 82e minuut Thomas van de Weerd de gelijkmaker binnenkoppen. ,,Dit hebben we over onszelf afgeroepen", vond Kooij.

Hij was van mening dat de 1-1 puntendeling niet nodig was geweest. ,,Als we zelf de ruimte benutten en de kansen afmaken, dan wordt het 0-2. Dan is de overwinning binnen. Dáár hebben we het laten liggen." Overdreef hij niet met die redenering? Het was niet zo dat Woudenberg de kansen aaneenreeg in Veenendaal. ,,Dat klopt inderdaad, maar we waren wel steeds dreigend, tot aan hun zestien. Maar telkens was het schot niet goed of pakte hun keeper de voorzet. Ik had wel het gevoel dat die tweede goal in de lucht hing."

Het bleek teveel gevraagd, al waren Rick Staal (paal) en Mark Radstaake (uit de draai over) na de 1-1 er nog dichtbij. VRC was in de 82e minuut langszij gekomen via de dolblije Thomas van de Weerd, die een voorzet bij de tweede paal binnenknikte. De treffer en het punt kwamen de Veenendalers toe. Weliswaar bleven ook hun kansen spaarzaam, VRC had de meeste drang naar voren getoond.

IN STELLING Voor rust waren de voetbalverschillen ook niet bijster groot geweest, maar was Woudenberg wel op voorsprong gekomen. Joey Kooij werd twee keer in stelling gebracht. Zijn eerste schot belandde in het zijnet, zijn tweede vanaf de rand van het strafschopgebied vloog hard en zuiver in de touwen. Woudenberg had voor rust één keer moeten vrezen voor een achterstand. Steffan Kranendonk werkte een bal van Ruben Rentenaar voor de lijn weg.

De 1-1 betekent dat de Woudenbergers de koppositie in de tweede klasse G kwijt zijn. Unicum wipt over de ploeg van Jeroen Peters heen, dankzij een 5-1 zege op Lunteren. ,,Dat betekent dat, als de situatie zo blijft, de klus voor ons zwaarder wordt. Dit is niet de finale waar we op hoopten", zegt Kooij. Hij doelt op de kraker van 18 mei, als Unicum in de voorlaatste wedstrijd op bezoek komt. Woudenberg wil dan op voorsprong staan en op die dag de titel in 2G opeisen. Zo ver is het nog lang niet, realiseerde de linkspoot van Woudenberg. ,,We spelen eerst nog tegen Horst en VVOP, ook twee lastige potjes die we niet zomaar winnen. Daar moeten we nu eerst voor zorgen. En wie weet staan we dan wel weer bovenaan, want Unicum kan ook gewoon nog punten verspelen", hoopt Kooij. ,,Deze competitie blijft een onvoorspelbare klasse."