• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

'Attractieve sport groeit snel'

WOUDENBERG Komend jaar hoopt tennisvereniging 't Schilt in Woudenberg een nieuwe sport te introduceren: padel. Deze nieuwe sport blijkt de laatste tijd meer belangstellenden te trekken dan het traditionele tennis. Het is de snelst groeiende sport ter wereld.

Padel is een combinatie van squash en tennis en wordt gemakkelijker gevonden dan tennis. Het kent snelle en spannende rally's. De KNLTB is enthousiast over deze nieuwe tennisvorm en stimuleert verenigingen om op dit gebied initiatieven te ontplooien.

SPEKTAKEL Bestuurslid Gabri Sturkenboom: ,,We willen meegaan in de plannen van de KNLTB. Het is een verbreding van het sportaanbod en biedt de leden iets nieuws. Het is een attractieve sport voor de toeschouwers met meer spektakel en kortere wedstrijden. Het is door het dubbelspel een geschikte teamsport voor alle leeftijden, doordat je minder hoeft te lopen en minder kracht nodig hebt. Het gaat vooral om tactiek. Doorgroei naar tennis is mogelijk. We waren al van plan het terrein te verbeteren en willen een stuk van het terrein inrichten voor padel. Waar nu de oefenmuur en chalets zijn komt dan de kooi, waarin dit spel gespeeld wordt. Zo'n kooi is 10x20m, heeft glazen achterwanden en zijwanden en een kunstgras ondergrond. In het midden hangt een net. Dit spel is geschikt als training voor volley, voetenwerk en reactiesnelheid maar ook voor training van de mini's."

Padel is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico en erg populair in Spanje. Het wordt gespeeld als dubbelspel. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. De bal wordt onderhands diagonaal geserveerd en mag 1 keer stuiteren via de wanden voor hij over het net gespeeld wordt. Gabri: ,,Er zijn mensen die speciaal voor padel lid willen worden van onze vereniging." Het is nog niet bekend wanneer de padelbaan bij tennisvereniging 't Schilt gereed is. Informatie: info@tvtschilt.nl