• Foto Van Denderen

'Asielzoekers wel welkom bij Avondvierdaagse Woudenberg'

WOUDENBERG ,,We weten nog niet of de groep asielzoekers uit Leusden meeloopt in de Avondvierdaagse van Woudenberg. Zij hebben zich in elk geval nog niet ingeschreven." Dat meldt Jan Veldhuizen desgevraagd namens de organisatie. Hij benadrukt in elk geval dat 'iedereen welkom is' bij het plaatselijke wandelfestijn, mits deelnemers het inschrijvingsgeld á 7 euro voldoen. ,,We maken geen enkel onderscheid."

Dat zegt Veldhuizen in reactie op de ophef die vorige week ontstond in Leusden. Daar werd een groep van circa twintig asielzoekers geweigerd. Na-inschrijvingen van groepen werden door de Leusdense organisatie niet meer gehonoreerd, terwijl individuen zich wel nog konden aanmelden. ,,Van die weigering begreep ik zelf helemaal niets", zegt Veldhuizen.

De Avondvierdaagse gaat vanavond tussen 18.00 en 18.15 uur van start bij De Camp. Inschrijven is dan nog mogelijk. ,,Er is wel contact geweest met de gemeente. Ik verwacht dat de groep daadwerkelijk in Woudenberg meeloopt, maar weet het niet helemaal zeker. Om half zeven kan ik het je precies vertellen."