• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Arnold Keller stopt bij Railroad Thunderbirds

WOUDENBERG Op Haantjesdag treden de Railroad Thunderbirds van half 5 tot 7 uur op voor Herry' s Bar. Voor zanger Arnold Keller zal dat na ruim 25 jaar het laatste concert zijn waar aan hij mee werkt. Voor de overige bandleden, drummer Jules Voogt, gitarist André Engels, bassist Ron van der Heijden en zanger/gitarist Gideon Keller zal het wennen zijn om zonder Arnold verder te gaan maar het is geen verrassing voor hen dat Arnold voor het boksen kiest.

De Railroad Thunderbirds, een band die rockclassics uit de jaren '60, '70 en '80 speelt en in de omgeving van 't Spoor in Woudenberg ontstond, is een vertrouwd fenomeen in het dorp: ze treden regelmatig op tijdens Koningsdag, Haantjesdag, voor de Citroënclub, bij de Heijgraeff, voor motorclub MC Wombarg en in Herry's Bar of restaurant de Toekomst. Ook in Maarn en Scherpenzeel, op jaarmarkten en privéfeesten, en op Puddingpop 2013 in Leusden werd opgetreden.

Hoogtepunten van de band waren het avondvullend programma ter gelegenheid van het 21 jarig bestaan in 2012, het optreden in het voorprogramma van Golden Earring en Normaal en de 2e plaats in de Battle of the Cover Bands in 2009. Internationale bekendheid kregen ze door hun optreden op de slotavond van het Europees kampioenschap steppen in 2011 in Woudenberg. Bijzondere herinneringen heeft de band ook aan de samenwerking met harmoniegezelschap Fidelio waarmee in 2016 samen een concert werd gegeven. Arnold is als zanger gegroeid in de band.

Arnold Keller begon zijn muzikale carrière in 1973 als Arnie Mc Kay en heeft verschillende singles op zijn naam staan: 'Crusoë/Pamely ', 'Crying in the rain/It's so beautiful', 'Raining in my heart/Hey baby' en 'Woman/More'. Daar hoorden ook promotiefilmpjes bij voor tv- en radio-optredens bij 'Tussen twaalf en twee'. De single 'Crying in the rain' mocht hij in 1974 op tv zingen in de Eddy go Round show en is via YouTube nog altijd te beluisteren.

Hij begon in 1991 dank zij Jan van Ginkel bij de Railroad Thunderbirds toen deze net opgerichte band een zanger zocht. Ze debuteerden in 1992 bij café Moestas. Onder het motto 'Beter een goed gespeelde cover dan een slecht eigen nummer' speelde de band covers van the Rolling Stones, the Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple en andere rockers uit de jeugdjaren van de bandleden maar ook bluesnummers en ballades. De onderlinge vriendschap is altijd heel belangrijk geweest voor de band maar ook de connectie met 't Spoor. Ze werkten mee aan de revue van de buurtvereniging in 2011. Ze repeteerden wekelijks. Die wekelijkse repetities zijn de reden dat Arnold nu, ondanks al het plezier met de band, stopt als zanger. De band gaat op zoek naar nieuw muzikaal talent om zo nog vele jaren door te kunnen gaan. Aanmelden kan via therailroadthunderbirds@gmail.com 

Arnold: ,,Mijn eigen boksschool, Team Keller, gaat steeds beter lopen en daar gaat veel tijd in zitten. Ik ben 's middags na schooltijd druk in mijn sportstudio. Dan geef ik jongeren van 11 tot en met 15 jaar met sociaal emotionele problematiek privéles. Voor jongeren met ADHD, ADD, ODD en autisme bied ik een brug van aangepaste sport naar reguliere sport. Boksen is bovendien goed voor hun zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde. Ik krijg van ouders en scholen veel positieve reacties op deze trainingen en wil hier graag meer tijd aan gaan besteden om alle aanmeldingen een plek te kunnen geven."