• Gemeente Oldebroek

Arnhemseweg N226 afgesloten voor werkzaamheden

WOUDENBERG De laatste werkzaamheden aan de Arnhemseweg in Leusden vinden in de periode van 13 tot en met 24 oktober plaats. De provincie Utrecht legt een nieuwe rotonde aan op de T-kruising Arnhemseweg (N226) met de Leusbroekerweg. Deze rotonde is volgens de provincie nodig om de verkeersveiligheid op dit kruispunt te vergroten.

Daarnaast komt er geluidreducerend asfalt op een groot gedeelte van de Arnhemseweg. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet de Arnhemseweg tussen de Groene Zoom en de Leusbroekerweg worden afgesloten.

WERKZAAMHEDEN Van 13 oktober tot 16 oktober verwijdert de aannemer de bestaande asfaltverharding van de Arnhemseweg tussen de Groene Zoom en busbaan Tabaksteeg en vervangt dit door nieuw geluidreducerend asfalt. Daarna wordt de toplaag met markering aangebracht. Dit gebeurt op 23 oktober waarbij ook 's avonds en 's nachts wordt doorgewerkt.

Op maandag 16 en dinsdag 17 oktober wordt de nieuwe rotonde aangelegd. Na het aanbrengen van het nieuwe asfalt, de markeringen en de borden is de rotonde klaar voor gebruik.

AFSLUITINGEN Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de N226 gedurende drie perioden worden afgesloten. Van vrijdagochtend 13 oktober, 6.00 uur tot maandagochtend 16 oktober 6.00 uur: deze afsluiting betreft het gedeelte van de Arnhemseweg tussen de Groene Zoom en de Leusbroekerweg.

Van zondagavond 15 oktober, 0.00 uur tot dinsdagavond 17 oktober 0.00 uur: deze afsluiting betreft het gedeelte van de Arnhemseweg ter hoogte van de Leusbroekerweg. Ook de Leusbroekerweg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Van maandagochtend 23 oktober 6.00 uur tot dinsdagochtend 24 oktober 6.00 uur: het gedeelte van de Arnhemseweg tussen de Groene Zoom en de Leusbroekerweg. Ook de Treekerweg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

OMLEIDINGSROUTES Tijdens de wegafsluitingen geldt een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer. Deze route geldt ook voor het openbaar vervoer. Als gevolg hiervan is een aantal bushaltes niet in gebruik. De omleidingsroute loopt van de N224 (Zeisterweg) in Woudenberg via de N227 (Doornseweg) naar de N221 in Amersfoort. De N226 blijft beschikbaar als aanrijdroute voor Leusden. Deze omleidingsroute levert circa 15 minuten extra reistijd op.

Tekstkarren informeren het verkeer over de actuele situatie en de omleidingsroutes.

Alle aan- en omwonenden van de Arnhemseweg en de Treekerweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Waar nodig zijn verkeersregelaars aanwezig om het bestemmingsverkeer op een veilige manier te begeleiden. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een veilige en snelle doorgang.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren en belijning aanbrengen is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.