• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Alzheimercafé Woudenberg sluit seizoen af

WOUDENBERG Het seizoen bij het Alzheimercafé Woudenberg is vorige week gezellig afgesloten in multifunctioneel centrum De Schans met een feestelijke broodmaaltijd, salades en kroketten voor alle bezoekers. Vrijwilligers hadden alles klaargemaakt en geregeld.

Erny de Wildt. ,,Er hadden zich veel meer mensen opgegeven, maar die zijn niet allemaal komen opdagen. Hieraan zie je hoe onberekenbaar dementie is, want dan blijkt ineens zo'n bijeenkomst te druk te zijn en haken mensen af. Op het laatste moment durven ze dan niet."

VEEL ECHTPAREN De mensen die wel gekomen waren, genoten met volle teugen van de maaltijd en elkaars gezelschap. Erny: ,,Ik ben blij dat er deze keer veel echtparen gekomen zijn, want dit is voor beiden goed om te doen. De patiënt met Alzheimer krijgt wat andere prikkels en ziet nog eens andere mensen, terwijl de niet-dementerende partner er even uit is en ook anderen spreekt. Op onze bijeenkomsten gaat dat ook zo."

Op de tweede woensdag in september, 14 september,  gaat het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé weer starten met de maandelijkse bijeenkomsten.

De eerste is dan notaris Alex Korlaar. Rond het proces van dementerende naasten zijn er verschillende juridische kwesties waarover hij informatie komt geven. Tot slot kreeg iedereen nog een heerlijk kopje koffie.