• Hannie Lamberink-van de Veen

'Altijd gedroomd van eigen zaak'

WOUDENBERG Aan de Koningin Emmastraat 2 in Woudenberg vond donderdag 31 januari een feestelijke opening plaats. De kinderen van Dave Wittebrood en de zoon van Sandra Zinkhann knipten met elkaar een lint door en daarmee was 'House of Handsome', de nieuwe barbershop die gerealiseerd is achter de schoenmakerij van Dave, geopend. Na moeilijke jaren breekt hiermee een hele nieuwe periode aan.

Dave is erg trots op de nieuwe barbershop van zijn vriendin Sandra. ,,Voor de oorlog waren schoenpoetsen en barbier ook een veel voorkomende combinatie. Die hebben we hier nu ook weer. Vanaf kerstmis hebben we hard gewerkt om dit te realiseren. Verlichting en water voor de wasbak werden aangelegd in wat eerst een klein keukentje was, muren werden verplaatst en behangen en een vloer werd gelegd. Nu passen onze beide zaken heel mooi bij elkaar en hebben ze dezelfde sfeer en stijl. Zelfs in het logo is dat terug te zien. Het ooit door mijn vrouw Mineke ontworpen groene schoentje wordt nu gecombineerd met een zwart snorretje. Mijn zaak heet vanaf nu Dave Shoe Repair omdat dat beter past."

De barbershop heeft een stoere uitstraling gekregen met steigerhouten bladen en antraciet als hoofdkleur. Sandra: ,,Ik heb altijd in Woudenberg gewoond en werk al 19 jaar in een kapperszaak. Ik ben zowel als dames-, herenkapper en barbier opgeleid en deed ook dreads en extensions, maar richt me nu op het knippen van heren en het verzorgen van baarden. Dat doe ik echt op de ambachtelijke manier met olie, warme doeken om de poriën open te maken, scheerschuim en een scheermes. Ik gebruik producten uit de Dear Barberlijn: waxen, baardolie, shampoo, een luchtje en een conditioner. Door deze werkwijze creëer je een relaxmomentje voor de klanten. Als herenkapper kun je je meer op één persoon richten dan als dameskapper, omdat je niet allerlei handelingen tegelijkertijd hoeft te doen. Je hebt alle aandacht voor je klant. Er zijn tegenwoordig weer veel mannen met baarden. Ik droomde altijd al van een eigen zaak en nu is die gerealiseerd dankzij de inzet van familie, vrienden en bekenden en vooral van Dave."

Zowel Dave als Sandra verkopen ook accessoires voor heren zoals tassen, riemen en horloges. De uitstalling daarvan geeft de zaak een luxe uitstraling. Ook kan voor reparatie van kapotte horloges of het vervangen van batterijen gezorgd worden. Sandra: ,,Ik werk alleen op afspraak en probeer zoveel mogelijk werk onder schooltijd te plannen vanwege mijn zoontje. De eerste 3 maanden houd ik een welkomstactie. Het knippen is dan goedkoper dan normaal. In mijn zaak knip ik geen kinderen onder 10 jaar. Vanwege de aanwezigheid van scheermessen is het niet veilig om kinderen rond te laten lopen. Ik kan ook patronen naar wens maken met de tondeuse. Wie iets bijzonders wil kan vragen naar de mogelijkheden. Ik hoop mijn zaak binnenkort ook op de Vitaalbeurs te presenteren."

Info of afspraken via sanniezinkhann@hotmail.com of 06-30130000.