• De nieuwe Eierhoogheden Ilonka en Anica van der Sluis

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Burgemeester Cnossen kroont de nieuwe Eierkoningin Ilonka van der Sluis. Rechts kijkt haar tweelingzus Anica toe.

  Gerwout Lamberink
 • Op de voorgrond de nieuwe Eierhoogheden, met daarachter hun voorgangers.

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Ook als de emoties van het afscheid Vera te veel worden blijken de dames een hecht team

  Gerwout Lamberink
 • Rondrit door het dorp

  Gerwout Lamberink

Allereerste Eierhooghedentweeling

WOUDENBERG Femke Daams en Vera de Man namen 25 mei afscheid als Eierhoogheden. Voor de nieuwe Eierhoogheden Ilonka en Anica van der Sluis begon het juist. Na aankomst bij het gemeentehuis in prachtige open auto's begon in bijzijn van familie en vrienden, Stichting Haantjesdag en de hoogheden uit Voorthuizen de ´ontkroning´ en de kroning door burgemeester Cnossen. Niet iedereen wist wie er gekroond werden en dat ontlokte hen de verbaasde uitroep ,,Jullie!?!" bij het zien van Ilonka en Anica. Wil Schimmel Sinterklaascomité riep: ,,Daar gaan mijn pieten!"

Burgemeester Cnossen vond de oude Eierhoogheden uitstekende ambassadeurs van het dorp en bedankte hen dat ze dit zo vrolijk hadden gedaan: ,,Het was leuk Vera met haar opa te zien bij 'Melis en Jansje'. Respect voor het bestuur dat alles dit jaar weer goed voor elkaar had." Vera en Femke bedankten hun familie, het bestuur en de sponsors voor het leuke jaar. Vera werden de emoties even te veel: ,,Je ziet nu waar de waterproof make-up van de DA voor nodig is!"

Voor de kroning wisselden de dames van plaats. Ilonka werd koningin en Anica prinses. De burgemeester deed de kroontjes in hun haar maar de sjerp was door knoopjes en drukkertjes lastiger bij de paarse jurken. Ze vertelde kort over de nieuwe hoogheden: elk jaar zijn ze zwarte piet en ze spelen bij Fidelio. ,,De jurken mogen vaak aan want morgen is WAUW!denberg, op 1 juni avondvierdaagse en daarna Haantjesdag en het Kersenfestival. Veel succes!"

Agnès Peters- van Cruiningen: ,,Bij de oude Eierhoogheden spatte het plezier er vanaf. We zijn blij met weer een stel leuke dames. Een tweeling is een primeur! Bij het Haantjesdagontbijt is straks nog een tweeling aanwezig. Dit is de kick off voor ons nieuwe seizoen. Jullie gaan veel meemaken en komen op bijzondere plekken. Er is zelfs een groeps app voor de hoogheden uit de verschillende dorpen! Bij Herry's Bar gaan we een toost op jullie uitbrengen."

Ilonka en Anica: ,,We hebben al genoten van de aanloop en zijn nieuwsgierig naar wat er nog komt. Het was leuk om Femke en Vera te spreken". Na de felicitaties maakten alle hoogheden een rondrit door Woudenberg.