• Hannie Lamberink

Afscheidsdienst ds. Joppe in Maranathakerk

WOUDENBERG Hoewel al een tijdje bekend was dat ds. Jaap Joppe ging vertrekken uit Woudenberg kwam het bericht van zijn afscheid toch onverwacht. Tijdens de zomervakantie kwam daarover duidelijkheid. Na Sirjansland, Sint Maartensdijk en Woudenberg wordt Oud-Beijerland zijn gemeente.

Joppe neemt zondag 20 september om 15.30 uur in de Maranathakerk aan de Frans Halslaan met een dienst afscheid van de Hersteld Hervormde Gemeente. Op 30 september zal hij daarna in een bevestigingsdienst, geleid door ds. Heemskerk om 14.30 uur door zijn vriend ds. N.A. Donselaar uit Nijkerk als predikant verbonden worden aan de kerk in Oud-Beijerland. De intrededienst is om 19.30 uur. De diensten worden gehouden in kerkgebouw Anatoth aan de Maseratilaan 1.

In de pastorie aan de Geeresteinselaan vertelt hij over zijn vertrek: ,,Ik ben nu vier jaar predikant van een sterk groeiende gemeente met veel jonge gezinnen, maar na vier jaar word je beroepbaar. Eerst wilde ik hier niet weg en bedankte ik voor het beroep uit Oud-Beijerland. Maar de nood van die gemeente waar grote problemen waren met de vorige predikant werd zo op mijn hart gebonden dat ik het beroep alsnog moest aannemen. Ik sta bekend als bruggenbouwer en hoop in die gemeente, waar ik al regelmatig preekte, iets te kunnen betekenen.''

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 15 september.