• Hannie Lamberink-van de Veen

Schrijfactie Amnesty Woudenberg gericht op jongeren

WOUDENBERG De jaarlijkse schrijfactie van de Werkgroep Amnesty Woudenberg staat zaterdag 7 december in het teken van jongeren. In het kader van 'Write for Rights' kunnen jongeren en andere geïnteresseerden op drie locaties brieven schrijven aan regeringen van landen waar jongeren bijvoorbeeld zonder eerlijk proces tot onevenredig zware straffen zijn veroordeeld. Ook worden kaarten naar hen gestuurd, zodat ze weten dat aan hen wordt gedacht en dat hun regering door Amnesty is aangeschreven.

Ter gelegenheid van de internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december staan tijdens Write for Rights op 7 december in Woudenberg de verhalen van in totaal tien jonge mensen centraal. Zo worden in Griekenland de Syrische Sarah Mardini (24) en de Ier Seán Binder (25) beschuldigd van onder meer spionage en mensensmokkel omdat ze vluchtelingen uit zee probeerden te redden. In Iran is Yasamam Aryani (23) veroordeeld tot 16 jaar cel omdat ze op Internationale Vrouwendag bloemen uitdeelde en daarbij geen hoofddoek droeg. In Zuid -Sudan is Magai (17) onterecht veroordeeld tot de doodstraf en in Egypte is de 28-jarige mensenrechtenactivist Ibrahim (28) spoorloos verdwenen.

Woudenbergers kunnen kunnen zaterdag 7 december voor de schrijfactie terecht in het Cultuurhuis van 11.00 -15.00 uur. Speciaal voor de jongeren is de schrijfactie in de kantine van voetbalvereniging Woudenberg en De Camp. Meer informatie is te verkrijgen bij Marianne Maasland van de Werkgroep Amnesty Woudenberg, 033 286 2408.