• Aan de houten tafel links zat het team Alder dat de quiz won.

  Hannie van de Veen
 • Een volle Huiskamer.

  Hannie van de Veen
 • Alle teams konden het scherm goed zien

  Hannie van de Veen
 • Links Femke en rechts Talitha die een carriére als cabaretiére leek misgelopen.

  Hannie van de Veen
 • Een voorbeeld van een invulvraag.

  Hannie van de Veen

'Pittige vragen' bij eerste Huiskamer Filmquiz

WOUDENBERG Na een eerder gehouden Culinaire quiz werd de eerste Huiskamer Filmquiz in het Leescafé van het Cultuurhuis op 15 november gehouden. Er kwamen veel liefhebbers: zeven teams van drie tot vier personen zochten een plekje in de huiskamer, waar ze het scherm goed konden zien. Niet bij alle teams kenden de leden elkaar al. Wie alleen kwam werd in een team ingedeeld. Bedachte teamnamen waren bijvoorbeeld: Wollywood, Incredables, Huiskamertoppers, Alder, de Drie Musketiers, het Boerenerf of 'het is weekend'. Overleggen over de soms gemakkelijke en soms pittige vragen over boeken, films en soundtracks mocht, maar googelen was verboden.

HINTS De in bibliotheekoranje geklede quizmasters Talitha Boogaard en Femke Lauxtermann van bibliotheek Eemland stelden op humoristische wijze de vragen, zongen liedjes of gaven hints. Er waren ook multiple- choicevragen. Christianne Geerdes en Ditta Doornenkamp vormden de jury.

BAANTJER Na een ronde spannende films met vragen als 'welke vier boeken van Stephen King zijn nooit verfilmd?' en 'wie speelde de intro van Baantjer?' volgden kinderfilms: 'wie schreef Jungleboek?', 'op welk toneelstuk is Gnomeo en Juliet gebaseerd?' en 'welke woorden ontbreken in de liedjes van Ciske de Rat en Pippi Langkous?'. Daarna volgde nog een ronde literatuur. 'Wie schreef Sil de Strandjutter en welk boek van Roald Dahl is nooit verfilmd?' en een ronde varia: 'welke actrice speelde de auteur van Out of Africa?', 'wie zong nooit een soundtrack van een James Bondfilm?' of 'welke boyband zong de soundtrack van Stardust?'.

Het team Alder had de hoogste score en won een prijzenpakket van de wereldwinkel en een filmkaartje. Er is op 15 mei weer een quiz met een ander thema gepland. Meer informatie: info@bibliotheekeemland.nl.