• import

Jan Dalhuijsen: 'Geluk gehad dat ik zo lang heel ben gebleven'

WOUDENBERG Het is ieder jaar een traditie: de slipjacht in Woudenberg en Scherpenzeel. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 15 februari. Jan Dalhuijsen, één van de organisatoren, heeft er zin in.

Leeftijd: 85 jaar

Woonplaats: Woudenberg

Burgerlijke staat: Weduwnaar

Beroep: Gepensioneerd

Vrijwilligerswerk: Zit in organisatie diverse slipjachten.

Wat is het programma van de Slipjacht Woudenberg/Scherpenzeel? Om 12.00 uur aanmelden voor de jacht en om 13.00 uur aanvang van de jacht met de eerste run. Tussen de tweede en derde run is een controlestop, ook wel de sherrystop genoemd, waarbij materiaal gecontroleerd wordt. Er wordt een drankje gedronken en uitgedeeld aan de landeigenaren. Aankomst bij de kill, het is einde van de jacht, om ongeveer 16.00 uur. Daarna verzamelt iedereen bij Brasserie Schimmel voor de nabespreking.

Wat is de route? De eerste run ligt in Woudenberg Zuid, de tweede ligt in Midden Woudenberg (Voskuilen) en de derde run ligt in Woudenberg Noord (Voskuilen Noord).

Welke veranderingen zijn er ten opzichte van vorig jaar? Er zijn geen veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

Wat maakt dit evenement volgens u zo uniek? Omdat we hier in Nederland met een ´kunstslip´ werken. Deze lap heeft in de vossenurine gelegen en wordt over de route getrokken/gesleept. In Engeland en Ierland jaagt men nog op levende vossen.

Hobby’s: Ik mag graag op tv naar voetbal, paardensport en winterse sporten kijken.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Heb ik niet.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Een reis in een luchtballon lijkt me geweldig.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Max Verstappen, omdat ik in het algemeen wel van autosport houd. Formule 1 vind ik geweldig en Max in het bijzonder.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat ik geluk gehad heb dat ik zo lang heel ben gebleven. Ik ben een eeneiige tweeling en mijn broer Henk is er ook nog. Dat maakt het wel bijzonder en als ze iets te zeggen hebben is het altijd over ons twee.

Lijfspreuk: 'Blijf blij, goed gaan.'

Wat is uw definitie van geluk? Gezondheid! Als je niet gezond bent, heb je geen geluk. Het één sluit het ander uit.

Wat is uw slechtste gewoonte? Geen idee, laat ik aan anderen over om daarover te oordelen.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan vakanties en lekker uit eten gaan.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Voetballen, autosport en paardensport. Het journaal sla ik ook nooit over, net als De Slimste Mens. Zo blijf ik op de hoogte.

Favoriete Netflix-serie? Heb ik niet.

Zou weleens een dag willen ruilen met? Een dagje in een superdeluxe sportauto rondrijden.

Wat is volgens u de mooiste of leukste plek van de Utrechtse Heuvelrug? De fair op Marienwaerdt. Veel variatie en gezelligheid. Topplek!

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Grote trip in Canada, British Columbia en Rocky Mountains. Met een mobile home de omgeving bekeken. Werkelijk prachtig!

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Dat mijn vrouw haar knie brak in Oostenrijk op vakantie en wij terug moesten naar Nederland met een gipsvlucht.

Wat was als kind uw droomberoep? Als kind wilde ik al bij mijn vader in het bedrijf. Zo gezegd, zo gedaan.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Dat ik van mijn vader een nieuwe Gazelle-fiets kreeg. Dat was op mijn zeventiende. In die tijd was dat echt bijzonder en voor mij speciaal.

Wie is uw grote voorbeeld? Herman Wijffels, omdat zijn kunde, kennis en organisatievermogen mij enorm aanspreken.

Wat is uw favoriete muziek? Klassiek, orgelmuziek, mannenkoren, orkesten. Ik heb bewondering voor een goede organist.

Bent u (bij)gelovig? Er is heus iets tussen hemel en aarde. Ik vind het belangrijk dat je een goed mens bent naar je medemens toe.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Voor mijn vriendin!

Favoriet eten? Asperges met ham en ei. Lekker eten. Samen met een goed glas wijn. Heerlijk.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Woudenberg, wat zou u dan als eerste veranderen? Meer winkels in de Voorstraat om het aanbod en de variatie weer op niveau te krijgen.

Wat zou u doen met een miljoen? Ik zou een deel aan de kinderen uitdelen, een deel aan de Cliniclowns, mooie reizen maken en hopen dat ik ervan mag genieten.

Wat is uw grootste ergernis? Ik erger me groen en geel aan de onmacht van de beleidsmakers in Den Haag. Gruwelijk! Het is van groot belang dat wij oudjes, de grijze brigade, op een behoorlijke manier kunnen leven. Het lijkt wel een straf tegenwoordig als je met geld oud wordt.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Wil, mijn partner, omdat zij heel goed kan improviseren. Op een onbewoond eiland is dat wel nodig.