• High Tea in de Serre

  Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Handwerkgroep

  Hannie Lamberink
 • Maaltijd in de Voorhof

  Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink

Activiteiten Kom Erbij Festival goed bezocht

WOUDENBERG De verschillende activiteiten tijdens het ´Kom Erbij Festival´ van 22 september tot en met 1 oktober werden in Woudenberg goed bezocht.

Hannie Lamberink

De bedoeling van dit festival was mensen die behoefte hebben aan gezelligheid activiteiten te bieden waar ze andere mensen konden ontmoeten. De oude naam 'Week tegen de Eenzaamheid' wil de organisatie loslaten. Zij wil juist benadrukken dat iedereen welkom is om mee te doen.

Bij de door het Rode Kruis georganiseerde handwerkochtenden in de Schans en in Groenewoude kwamen de vaste bezoekers bij elkaar onder het genot van een kopje koffie. Bij de High Tea, waarvoor zorgcentrum Groenewoude de Serre beschikbaar stelde, kwamen 42 bezoekers genieten van een kopje champignonsoep, luxe sandwiches, scones met clotted cream en lemon curd, koffie/thee, een petit four, een bonbon en cake met aardbeien.

De SWO organiseerde 28 september een leuke busreis naar Avifauna met een pannenkoekenmaaltijd tot besluit.

VERLENGSNOEREN De maaltijd met chinees buffet in de Voorhof telde zelfs 67 gasten, terwijl op 60 gerekend was. Al ver voor 17.00 uur liepen de eerste gasten binnen voor een glas vruchtensap, een glas wijn en ontmoeting. Net als bij de High Tea kwamen de meesten samen met bekenden naar deze activiteit. Ook bewoners van de sociowoningen aan het Slotlaantje en de Bongerd waren samen met enkele begeleiders uitgenodigd. De elektrische rechauds waarin het eten warm gehouden moest worden zorgden even voor problemen, omdat niet op de benodigde verlengsnoeren gerekend was, maar al snel werd hier een oplossing voor gevonden.

Op de placemats stonden tips om een gesprek met elkaar aan te knopen, maar de meeste gasten hadden deze niet nodig: er werd druk gepraat en er was een gezellig geroezemoes in de zaal.