• De tulpenstand in de AH in Woudenberg.

    Hannie Lamberink

Actie ´Rode Kruis: Tulp voor Hulp´ loopt goed in Woudenberg

WOUDENBERG Vrijwilligers stonden op 2 en 3 maart stonden bij de ingang van AH om tulpen te verkopen voor de Rode Kruisactie 'Tulp voor Hulp'. Deze landelijke actie wordt gehouden bij alle AH filialen die bloemen en planten verkopen. De actietulpen zijn verpakt in een speciale hoes met het Rode Kruislogo er op. Van iedere bos tulpen die tijdens deze actiedagen verkocht wordt gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland.

De opbrengst is bestemd voor noodhulp bij calamiteiten zoals een groot ongeluk, een brand, een ontruiming of extreem noodweer. Vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteunen dan de professionele hulpdiensten met medische assistentie, evacuatie of opvang van slachtoffers. Ook zorgt het Rode Kruis voor EHBO bij evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse. De bijna 8000 vrijwilligers moeten goed opgeleid zijn en over de juiste uitrusting en herkenbare veilige kleding kunnen beschikken.

Een vrijwilliger in de Woudenbergse AH vertelt: ,,De actie loopt goed, maar de belangstelling is erg wisselend. Het ene uur verkopen we ruim 60 bossen tulpen en het volgende uur nauwelijks iets. Maar we staan hier ook om informatie te geven over de activiteiten van het Rode Kruis en dat kan bij iedere klant die de winkel in stapt. Er zijn ook mensen die geen tulpen kopen maar wel een bijdrage in onze collectebus doen. Daar zijn we ook blij mee!"