• Pixabay

Aanleg glasvezel in buitengebied Woudenberg en Scherpenzeel van start

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL/LEUSDEN De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Leusden, delen van Barneveld, Woudenberg en Scherpenzeel kan van start. Vandaag hebben de deelnemende partijen de overeenkomsten voor de aanleg van glasvezel getekend.

De gemeente Leusden heeft een overeenkomst gesloten met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen b.v. (DRGI). Dit bedrijf sluit op haar beurt een overeenkomst met Digitale Stad. Digitale Stad heeft afspraken gemaakt met Den Treek-Henschoten bv., Stichting De Boom en de Rudolph Stichting. Deze drie partijen hebben veel eigendom in het buitengebied.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied was één van de doelen uit het Leusdense coalitieakkoord van 2014. ,,Na een periode van voorbereiding, is met DRGI, beter bekend als DeltaInfratechniek, een partij gevonden die het glasvezelnetwerk wilde aanleggen. Daarna hebben Digitale Stad Leusden en 30 buurtambassadeurs hard gewerkt om de bewoners in het buitengebied van Leusden en delen van Barneveld, Woudenberg en Scherpenzeel te interesseren voor glasvezel. Er was veel animo.''

Wethouder Jan Overweg van Leusden was vooraf zeer optimistisch. Bij de aanvang van het project zei hij: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat de toekomstbestendige breedbandverbinding in ons mooie buitengebied kan worden aangelegd." Hij kreeg gelijk. Binnen zes weken had 60% van de huishoudens een aansluitcontract getekend.