• Adriane Velthuizen in haar taxibus.

    Joke van de Heide

50-plussers stabiele factor

WOUDENBERG Aan het taboe dat 50 plussers geen aantrekkelijke werknemers zijn, wordt dit jaar aandacht besteed in de Week van het Werk. Deze week wordt van 9 tot en met 13 april gehouden door het Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort, waar de gemeente Woudenberg bij is aangesloten.

Joke van der Heide

Het doel van de week is om activiteiten te organiseren waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact kunnen komen, om zo werkzoekenden aan een baan te helpen. Sander van Gulik, adviseur Werkgeversdienstverlening bij Coöperatie De Kleine Schans legt uit dat bewust gekozen is om de groep oudere werkzoekenden extra onder de aandacht te brengen.

STABIELE FACTOR ,,Dit doen we om aannames dat deze werknemers te duur zouden zijn of minder goed werk leveren tegen te gaan. Uit de praktijk horen wij juist terug dat een 50-plusser een dosis werk- en levenservaring mee neemt en daardoor een stabiele factor op de werkvloer is", vertelt Van Gulik. Verder noemt hij dat er financiële voordelen zijn om werkzoekenden boven de 55 jaar in dienst te nemen, zoals de compensatieregeling en het loonkostenvoordeel.

Patrick van Kolfschoten (Jumbo Woudenberg) is volgens Van der Gulik een voorbeeld van een inclusieve ondernemer, die al jaren durft te investeren in personeel met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo heeft hij een alleenstaande moeder, die in de bijstand zat, een kans geboden. Met als gevolg dat zij geen uitkering meer heeft, haar schulden heeft afbetaald en zij de kans heeft gekregen om haar leven weer te hervatten. ,,Het mooie van Patrick van Kolfschoten is dat hij kijkt naar de kwaliteiten van mensen", legt Van Gulik enthousiast uit.

Van Kolfschoten beaamt dit. ,,Ik ben er achter gekomen dat er dan hele mooie dingen kunnen gebeuren. Een belangrijke voorwaarde voor mij is wel dat mensen enthousiast zijn en graag willen werken. Mensen die gedwongen worden om te werken, worden niet gelukkig. Mijn belangrijkste vraag is wat iemand bij ons wil leren." Van Kolfschoten heeft zo'n tien mensen boven de 50 in dienst. ,,Zij zijn vaak veel trouwer", vertelt hij.

EIGEN BOTERHAM In Woudenberg ontvangen op dit moment 110 huishoudens een bijstandsuitkering, waarvan 40 procent van de ontvangers 50 jaar of ouder is. De 63-jarige Adriane Velthuizen zat in 2015 ook in de bijstand. Zij vertelt dat ze het helemaal niet leuk vond om afhankelijk te zijn. Zij had haar hele leven haar eigen boterham verdiend in de zorg. Van de Heijgraaf tot particuliere verpleging. De laatste 18 jaar was zij bij KCI-Medical verantwoordelijk voor logistiek, beurzen en ondersteuning. Door de economische crisis hield het bedrijf op te bestaan en stond zij op 58-jarige leeftijd op straat.

,,Ik kwam terecht bij het UWV in Amersfoort. Ik vond eerlijk gezegd niet dat zij erg hun best hebben gedaan om mij te helpen. Er was nauwelijks persoonlijk contact." Van Gulik bevestigt dat het UWV een tijd lang zich voornamelijk richtte op digitale dienstverlening.

Door klachten als van Adriane Velthuizen kunnen werkzoekenden tegenwoordig weer zonder afspraak in gesprek met een adviseur. In 2015 kwam Adriane Velthuizen in de bijstand bij de gemeente Woudenberg. ,,Door de inspanningen van Sander van Gulik had ik binnen twee maanden een baan", vertelt ze.

COMPETENTIES Van Gulik gaat in een eerste gesprek op zoek naar de competenties van de werkzoekende. ,,Adriane Velthuizen was precies, had oog voor detail en kan door haar werk in de zorg goed omgaan met mensen. Toen zij vertelde hoe leuk zij het vervoerswerk in haar laatste baan vond, was de koppeling snel gemaakt." Zij is al weer een tijdje werkzaam als chauffeur bij Noot. Om dit te doen, heeft zij de pittige Taxipas gehaald en doet zij alle soorten vervoer van kinderen, ouderen, mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, regiotaxi en VIP-vervoer. In haar werk kan zij haar levens- en haar werkervaring inzetten.