• onthulling van het nieuwe logo

  Hannie van de Veen
 • Alle leidsters van peuterspeelzaal de Ark.

  Hannie van de Veen
 • Paul Hoogers, burgemeester Cnossen en Marleen Treep

  Hannie van de Veen
 • Toespraken van Paul Hoogers en burgemeester Cnossen

  Hannie van de Veen
 • overzicht van de feestvreugde

  Hannie van de Veen

´Zelfredzaamheid en betrokkenheid´ kenmerken zilveren De Ark

WOUDENBERG Het was 16 juni feest bij peuterspeelzaal de Ark aan de Bosrand. Overal hingen slingers en ballonnen en de juffen Anneke en Lia droegen een zilverkleurige sjerp met hun naam en 25 jaar. Voorzitter Paul Hoogers en de leidsters en bestuursleden waren opgetogen: ,,Je weet nooit wat het weer doet en hoeveel mensen er komen bij zo'n festiviteit."

Hannie van de Veen

Allerlei activiteiten stonden klaar voor de bezoekertjes en hun ouders: schminken, een kruiwagenrace, poppenkast, huifkartochten, een springkussen, een fotowand, een ijskar en tafels met koffie, thee, drinken, bakjes fruit, drinken, koek en broodjes. Oud-leerlingen assisteerden en peuters kregen een spelenkaart om overal langs te gaan. Ook liep er een ballonnenclown rond. Jumbo, AH en Hoogvliet sponsorden de lekkernijen. Het bezoek druppelde tussen 10 en 14 uur binnen.

Nadat burgemeester Cnossen arriveerde kon het officiële moment beginnen. ,,Ik herken uit die 25 jaar zaken als het parttime werken, maar ook het streven naar professionaliteit zoals de VVE. Die is goed voor alle kinderen. Deze speelzaal was een mooi ouderinitiatief om ouders een keuze te geven. Er is veel werk verzet door het bestuur en door Paul Hoogers. Ik wens jullie Gods zegen voor de komende jaren", aldus de burgemeester.

Samen met Bas, een peuter waarvan de ouders de Ark destijds ook al bezochten, onthulde ze het nieuwe logo dat ontworpen is door Roos Kalle. Daarop is een ark te zien met dieren er op. Bas vond het logo mooi maar, wat hij met het papier moest doen was hem niet duidelijk!

Paul Hoogers: ,,Bij de organisatie van dit jubileum zijn oudercommissie, leidsters, echtgenoten en bestuur betrokken. Met zelfredzaamheid en betrokkenheid kun je veel bereiken. Dat is onze kracht. Naast de vertrouwde leidsters hebben we ook een nieuwe leidster nodig. Er is een vacature." De kersverse wethouder, Marleen Treep, kwam de speelzaal ook feliciteren.