• Een activiteit van het spellencircuit.

    Hannie van de Veen
  • Aan de nieuwe binnenruimte moet nog geklust worden, het is al zichtbaar die wordt.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • De buitenruimte is nu 3 meter breder.

    Hannie van de Veen

´Uitbreiding buitenruimte opvang is fantastisch´

WOUDENBERG Bij Peuteropvang Eigenwijs aan de Europaweg was het op 6 juli zomerfeest. Er waren een spellencircuit, schminken, een barbecue en een loterij met prijsjes van Woudenbergse winkeliers.

Met dit feest werd ook de uitgebreide en vernieuwde buitenruimte geopend. Ook ´nieuwe´ peuters en hun ouders waren uitgenodigd. Tegelijkertijd werd gevierd dat er binnenkort een extra groep met tien kinderen bij komt.

In augustus kunnen ook kinderen van 0-4 jaar van 7.00 uur 's morgens tot 18.30 uur 's avonds terecht bij de ´verticale´ groep 'Wijsneusje'. Dat is vroeger dan bij andere peuteropvang.

JUNGLEKAMER Chantalle Willaarts: ,,Door de nieuwbouw zoeken meer ouders peuteropvang. Daarom breiden we uit. We mochten van de gemeente een niet-dragende muur weg breken en onze junglekamer slopen, waardoor er ruimte komt voor de nieuwe groep met slaapgelegenheid met zes bedjes.´´

KINDERBOERDERIJTJE ,,Ook is er buiten een heg weggehaald, zodat we meer speelruimte kregen. We hopen daar ook een kinderboerderijtje te realiseren. Veel vrijwilligers hielpen verbouwen. Deze uitbreiding is fantastisch, terwijl we nog maar een jaar open zijn. Vanaf 1 januari zijn alle peuterspeelzalen ook peuteropvang. Hier loopt dat al in elkaar over en kunnen kinderen als ze 2 jaar zijn overstappen van Wijsneusje naar de peutergroepen.

PIRAMIDE Bij alle groepen werken we met thema's met de methode 'Piramide' die ook door veel basisscholen gebruikt wordt. 's Morgens komen de jongste peuters en 's middags de oudere peuters. We bieden alle kinderen een vast basisritme, verse fruit- en groentehapjes en hebben een cursus babymassage gevolgd, maar houden er rekening mee dat elk kind uniek is.

KWETSBARE KINDEREN Van elk kind houden we een portfolio bij. Er zijn nu tien door de gemeente gesubsidieerde VVE plaatsen maar we hopen er meer bij te krijgen. Bij deze Vroeg Voorschoolse Educatie wordt de ontwikkeling van kwetsbare kinderen vier dagdelen per week extra gestimuleerd als voorbereiding op het basisonderwijs. We kunnen straks de kinderen zelfs 's avonds in bad doen en met pyjama's aan klaarmaken om naar bed te gaan."

[][Meer informatie: www.peuteropvangeigenwijs.nl