• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

´Tegenwicht tegen eenzaamheid´

WOUDENBERG In de landelijke Week tegen de Eenzaamheid houdt Coalitie Erbij Woudenberg het Kom Erbij Festival. Coalitie Erbij hoopt hiermee mensen extra mogelijkheden te bieden om met anderen in contact te komen.

Elke maand zijn er al de 'Samen op Zondag'-bijeenkomsten in het Cultuurhuis, maar nu waren er twee extra activiteiten: op 26 september konden mensen ´Samen Tafelen´ in de Voorhof en op 28 september was er een High Tea in Groenewoude. Tijdens het Kom Erbij festival hield de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) een modeshow in de Schans. Een vierde activiteit, boerengolf bij de Weistaar, ging niet door.

TEGENWICHT Voorzitter van de Coalitie Erbij Woudenberg Jeanine Schaling: ,,Door gezellige activiteiten te organiseren, hopen we een tegenwicht te bieden tegen de eenzaamheid die veel mensen ervaren. Iedereen kon zich zelf aanmelden. We beseffen dat niet iedereen de activiteiten zal bezoeken, maar alle beetjes helpen. We zien steeds meer dat mensen die onze activiteiten bezoeken contact leggen en samen iets afspreken. Daar doen we het voor. Steeds zijn er weer nieuwe mensen voor wie we ons inzetten."

ITALIAANS BUFFET Bij het Samen Tafelen, dat 5 euro kostte, waren er weer, net als vorig jaar, veel liefhebbers van alle leeftijden: ,,Het is leuk om met anderen samen te eten. Dan smaakt het beter. Thuis ben je maar in je eentje."

Ook vijftien bewoners van de sociowoningen van Reinaerde aan de Bongerd schoven met hun begeleiders aan bij het Italiaanse buffet dat door Jolanda van Baren van de Camp verzorgd werd. Het serviceteam van Reinaerde, Fabrice en Ricardo, zorgde onder leiding van Johanna voor de bediening.

Jeanine: ,,Andere jaren kregen we een bijdrage van de landelijke coalitie. Nu moesten we zelf geld bij elkaar zoeken. Dank zij de betrokkenheid en de hulp van veertien sponsors konden we dit zonder subsidie toch organiseren. Legemaat en van Elst schonk een geldbedrag en AH sponsorde net als bij de Samen op Zondag-middagen de High Tea. De Woudenbergse Drukkerij vervaardigde placemats voor de eettafels.

Overigens heeft Coalitie Erbij met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar een ANBI-status, waardoor schenkingen aantrekkelijker worden." Informatie: Jeanine Schaling, tel 033 2863373