• Proef
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Proef

´Stichting werkt gemakkelijker´

WOUDENBERG Stichting Proef Woudenberg is maandag 20 februari officieel opgericht. Lia van de Beek van Herry's Bar, Evert van Bentum van de Weistaar en Nettie van der Tas van Moestas ondertekenden die dag bij notaris Veldjesgraaf de papieren.

Hannie Lamberink

Lia vertelt dat haar evenement 'de Proeverij' in 2017 voor de 5e keer georganiseerd gaat worden op de 2e zaterdag van juli. Het zal nu vallen onder de verantwoordelijkheid van de opgerichte stichting: ,,Vijf jaar geleden studeerde ik evenementenorganisatie en ontstond via 'Woudenberg Leeft' het idee om een evenement in het dorp te organiseren. Dat werd de eerste Proeverij. Herry Veenendaal ondersteunde het idee."

JAARLIJKS Het plan was om de Proeverij tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Toen Herry in 2015 vlak voor de Proeverij overleed namen Jolanda van Baaren en Sandra Eppink de organisatie van Lia over, zodat het toch door kon gaan. Bij de zomerproeverij in 2016 was ook Nettie van der Tas bij de organisatie betrokken.

Het idee van een wintereditie ontstond en Evert van Bentum van de Weistaar besloot mee te werken aan de organisatie. Hij draaide al een paar jaar mee bij de Proeverij. Samen met Hans Koster die bij de organisatie van veel evenementen actief is werd gebrainstormd. Er waren veel ideeën. Omdat de bestaande kerstmarkt niet goed draaide besloten ze de winterproeverij daarmee te combineren. Op een leuke locatie met leuke aankleding was het wellicht succesvol. Tijdens de organisatie van de Winterproef ontstond het idee van een stichting.

GEMAKKELIJKER WERKEN Lia: ,,Met een stichting is het gemakkelijker werken. Je koppelt het evenement los van de bedrijven. Die zijn dan niet aansprakelijk. En je hebt een centraal aanspreekpunt voor de 15 deelnemende bedrijven. We vroegen wel advies van buitenaf. Met zijn drieën zaten we goed op één lijn. Ik ben voorzitter maar de functies kunnen wisselen en we beslissen altijd samen. Er is altijd goed overleg. Dit concept is sterker dan Woudenberg Leeft, waarvan alleen nog de facebookpagina  bestaat om reclame te maken en activiteiten aan te kondigen. We willen Woudenberg op een leuke manier op de kaart zetten door voor inwoners en recreanten van alle leeftijden wat te organiseren. Ook initiatieven van anderen zijn welkom."

Het drietal heeft de taken binnen de stichting goed verdeeld: Evert is secretaris en zorgt voor de PR en de contacten, Nettie is penningmeester en Lia heeft veel ervaring met het regelen van vergunningen en tekenen van plattegronden. Ze heeft een goed en plezierig contact met de gemeente.

VEILIGHEID ,,Veiligheid is voor de gemeente belangrijk en daar worden dus eisen aan gesteld. Over en weer wordt dat gerespecteerd en is er begrip. Na de winterproeverij, die samen met de kerstmarkt altijd op de 2e zaterdag van december plaatsvindt, is er voor het eerst geëvalueerd en daar was ook de gemeente bij." Evert:"We hopen door het organiseren van prachtige evenementen als de Winter- en de Zomerproef voor reuring in het dorp te zorgen."

Info: proeverijwoudenberg@hotmail.com, o6 27116775 of de facebookpagina.