• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

´Repaircafé Woudenberg heeft ook sociale functie´

WOUDENBERG Afgevaardigden van bij dit initiatief betrokken organisaties maar ook partners in het Cultuurhuis, belangstellenden en zelfs al de eerste klanten verzamelden zich 20 januari rond 14.00 uur in het Cultuurhuis voor de opening van het Repaircafé.

Wethouder Gijs de Kruif: ,,Ik ben vandaag een dagje duurzaam actief met windenergie en nieuwe straatverlichting met ledlampen, maar ook met de opening van dit Repaircafé. Volgens mij heeft Woudenberg in de achthonderd jaar van zijn bestaan nog nooit zo'n café gehad!" Johan de Kruif van Oud Woudenberg: ,,Er waren wel altijd schoenmakers en kleermakers actief in Woudenberg."

Gijs de Kruif vervolgt: ,,Als gemeente zijn we erg blij dat de initiatiefnemers van Stichting Duurzaam Woudenberg dit Repaircafé opgestart hebben. We geven hier graag subsidie aan. Op deze manier wordt de hoeveelheid afval in de gemeente beperkt, er wordt geld bespaard, doordat er minder aangeschaft hoeft te worden en mensen leren bewuster met spullen omgaan. Niet iedereen kan zelf repareren, maar dat kun je hier wel leren. Het is mooi dat het café door dit educatieve aspect ook sociaal een functie heeft en mensen elkaar hier bij een kop koffie kunnen ontmoeten. Het café is geen concurrentie voor bedrijven, maar juist een aanvulling."

Door het aanbieden van een te repareren bladblazer aan de vrijwilligers van het Repaircafé werd de opening verricht. Even later klonk motorgeluid en was hij weer aan de praat. In volgorde van binnenkomst konden spullen aangeboden worden ter reparatie.

In het Repaircafé kan men elke derde vrijdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur terecht voor kleine reparaties aan apparaten, houten voorwerpen, kleding, speelgoed. etc. Reparaties zijn gratis, maar er staat een pot voor een vrijwillige bijdrage. Iedereen die van klussen houdt, handig is of een gezellige activiteit zoekt, wordt uitgenodigd reparateur te worden. Aanmelden: Gerald ten Wolde, gahtenwolde@hetnet.nl, José van Beeck, j.vanbeeck@woudenberg.nl of Frans van der Schot, fjschot1940@kpnmail.nl