• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

´Papamamakleuterdriedaagse'

WOUDENBERG Kleuters van de Olijfboom liepen in de week voorafgaand aan de Avondvierdaagse 3 avonden een route van 2,5 km. Organisatoren waren Gerda van Krimpen en Annelies 't Hart.

Hannie Lamberink-van de Veen

Er liepen dit jaar meer kleuters mee dan andere jaren: 80 van de in totaal 105 kleuters kwamen in beweging. Veel vaders en moeders vergezelden hun kinderen tijdens de wandelavonden. Eén van de kinderen noemde het zelfs 'een papamamakleuterdriedaagse'.

Op dinsdag viel het wandelen wat in het water door de hevige regen en het onweer. Toen werd de route ingekort om niet te lang in natte kleren te hoeven lopen. De kinderen trokken zich er weinig van aan en liepen stevig door.

Ook de volgende avonden waren erg gezellig. Onderweg waren er versnaperingen zoals appels van de Jumbo.
Woensdagavond ging de route over de Amalialaan en langs Groenewoude. Op donderdagavond werden de kleuters door burgemeester Cnossen verwelkomd voor het gemeentehuis.


Ook stonden er tientallen opa's en oma's hen op te wachten met snoep en andere verrassingen. Samen met directeur Marianne Meerveld deelde de burgemeester aan alle kleuters een mooie medaille uit.

Tot slot ging iedereen opgetogen naar de vlakbij gelegen IJswinckel, waar de ouderraad voor iedereen met korting een ijsje had geregeld.