• De kinderen waren met palmpaasstokken vanaf de Koningin Julianaschool naar de kerk gekomen.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Aankomst bij de Voorhof

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • Zowel in de hal van de school als in enkele lokalen werd hard gewerkt aan de palmpaasstokken

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen

´Nooit zoveel kinderen meegedaan´

WOUDENBERG Het werd zondag 25 maart een feestelijke Palmpaaskerkdienst in de Voorhof met ruim 100 kinderen voorin de kerk met versierde palmpaasstokken. Het thema van deze kerk-school dienst was 'Ik kom naar je toe'.

De kinderen waren in optocht met hun palmpaasstokken vanaf de Koningin Julianaschool naar de kerk gekomen. Als een herder die een kudde schapen met zich meevoert liep ds. Marten Jan Kooistra voorop bij de optocht. Hoewel alle kinderen uit Woudenberg welkom waren om mee te doen, waren het vooral kinderen van de Koningin Julianaschool en de kindernevendienst van de Voorhof die meeliepen in de optocht.

FEESTELIJK Juf Willy Oving: ,,We organiseren deze palmpaasoptocht al jarenlang maar er hebben nog nooit eerder zoveel kinderen meegedaan als dit jaar! Het is zo echt een feestelijke dienst!" Palmpasen wordt na de vastentijd aan het begin van de 'Goede Week' die voorafgaat aan Pasen gevierd om de intocht van Jezus in Jeruzalem te herdenken. Hij werd toen begroet met palmtakken.

KUIKENTJES De palmpaasstokken hadden de kinderen voorafgaand aan de dienst onder leiding van vele ouders en enkele leerkrachten op school versierd met crêpe papieren linten en pluche kuikentjes. Zowel de hal van de school als enkele lokalen waren gevuld met knutselende kinderen. Voor de kinderen die geen houten kruis hadden meegenomen waren er op school stokken. Tot slot kreeg ieder kind bij de schooldeur een broodhaantje op de punt van de stok.

INTOCHT JERUZALEM In de kerk mochten de kinderen op bankjes bij elkaar zitten. Deze kerk-schooldienst was dit keer bedoeld voor de bovenbouwklassen. Voor de jongere kinderen was er in een andere ruimte kindernevendienst. Het verhaal van de intocht in Jeruzalem werd verteld en uitgelegd en er werden paasliederen gezongen.