• Aad Gordijn

´Nog niet veel Woudenbergse kunstenaars´

WOUDENBERG Elk jaar houden kunstenaars uit Leusden en Woudenberg in april gezamenlijk de Open Atelier Route (OAR) .

Bij de Open Atelier Route zoeken kunstenaars contact met het publiek door hun atelier open te stellen of hun werk te laten zien en toe te lichten. Aan de hand van een programmaboekje met foto's en adressen en een overzichtstentoonstelling kunnen belangstellenden uitkiezen waar ze gaan kijken. Ook leden van de Kunstberg doen mee.

TALENTVOL Dit jaar zal de OAR plaatsvinden op 21 en 22 april van 12.00 tot 17.00 uur. De feestelijke opening op 20 april en de overzichtstentoonstelling met één werk van iedere deelnemende kunstenaar was vorig jaar in Leusden en is dit jaar weer in Woudenberg bij autohuis De Poort aan de Europaweg 2. Eén van de vijf organisatoren, Aad Gordijn van de Stichting Kunstpromotie Leusden en Woudenberg: ,,Hoewel Woudenberg minder inwoners heeft dan Leusden zijn hier veel talentvolle mensen actief met kunst. Bij de OAR kan iedereen die zijn werk wil laten zien deelnemen. Zo krijgen we een boeiende grote groep verschillende kunstenaars. Je hoeft geen lid van een kunstclub te zijn. Sommigen verkopen werkstukken en anderen trekken alleen kijkers. Wie geen geschikte locatie heeft kan ook samen met anderen exposeren. Dat versterkt het contact onderling en met de bezoekers. We nemen altijd eerst contact op met nieuwelingen. Dit jaar zijn er, ondanks de start in Woudenberg, helaas nog niet veel Woudenbergse kunstenaars aangemeld. We hopen dat dat nog gebeurt. De inschrijving stopt 1 februari."

WEDSTRIJD Voor het eerst is er een wedstrijd aan de OAR verbonden: in elk atelier dat men bezoekt, kan een bon ingevuld worden. Uit deze bonnen wordt een prijs getrokken, om met korting kunst aan te schaffen van een kunstenaar naar keuze.

Gordijn: ,,We hopen dat op deze manier bezoekers meerdere ateliers zullen bezoeken. De actie is ook een stimulans voor kunstenaars om deel te nemen. Zo hebben ze meer kans hun werk te verkopen." Informatie: info@atelierrouteleusdenwoudenberg.nl.