• De Lamborghini Gallardo van Xclusief autoverhuur trok veel belangstelling.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

´Niet groots, maar sfeervol´

WOUDENBERG Elke tweede zaterdag in juli is er op het chaletterrein van camping 't Boerenerf aan de Heijgraeff 15 een gevarieerde Boerenerfmarkt met vele kramen en een fietstocht.

Voor de zevende keer houdt Stichting Mes Amis ('Mijn vrienden') dit evenement, waarvan de opbrengst ten goede komt aan vakanties voor gezinnen met een lichamelijk of meervoudig gehandicapt gezinslid. De stichting verhuurt sinds 2011 tijdens schoolvakanties een aangepast chalet op 't Boerenerf en hoopt ook elders zoiets te kunnen verwezenlijken. Zij zijn echter afhankelijk van giften en sponsoring.

LAMBORGHINI Uit de wijde omgeving waren er sponsors en standhouders op de markt aanwezig, zoals Plus van Schaick, pannenkoekenrestaurant Bergzicht, bakkerij Bos en onderhoudsbedrijf Dunsbergen. Een grote sponsor was ook TOP die verschillende springkussens, speelgoed en een skelterbaan had neergezet. Bij de start was het nog niet druk op de markt, maar gaandeweg kwamen er steeds meer bezoekers. Veel belangstelling trok de Lamborghini Gallardo van Xclusief autoverhuur. 'Mes Amis'-voorzitter Adri Weijgertze: ,,We proberen gezinnen een leuke dag te bieden met voor elk wat wils. Daarom willen we de markt niet groots opzetten, maar juist sfeervol houden. Dit jaar hebben we in omringende gemeenten huis-aan-huis promotieboekjes verspreid. De ondernemers betalen voor hun kraam en staan een deel van de opbrengst af aan de stichting. Voor een klein bedrag kan men ook een fietstocht door Zeist, Doorn en Driebergen maken van 25 of 40 km." Meer informatie: www.stichtingmesamis.nl of via info@boerenerfmarkt.nl