• Het nieuwe kantoor van Vallei Wonen en Loket de Kleine Schans

    Hannie Lamberink
  • de nieuwe apotheek

    Hannie Lamberink
  • Drukte in de gang en alle ruimten

    Hannie Lamberink

´Makkelijker voor Woudenbergers´

WOUDENBERG Verkeersregelaars probeerden de stroom bezoekers bij in goede banen te leiden tijdens het Open Huis van MFC De Schans. Woudenbergers kunnen hier terecht voor wonen, zorg en welzijn.

Nu de verbouwing is afgerond werd het tijd om de veranderingen te laten zien. Ook het serviceteam van Reinaerde, de fysiotherapiepraktijk, Beweging 3.0, de GGD Jeugdgezondheidszorg, SWO, het Adviescentrum voor Voeding en Diëten, de Podotherapie, het prikpunt van het Meander Ziekenhuis en de Dagbegeleiding van Charim leidden de bezoekers rond. Tandarts Poggio deed door omstandigheden niet mee aan het Open Huis.

Om 18.30 uur sprak wethouder Pieter de Kruif de aanwezigen toe: ,,Het huisvesten van meerdere functies onder één dak is niet alleen makkelijker voor Woudenbergers, maar maakt het samenwerken tussen partijen als huisarts en apotheek onderling ook eenvoudiger. Dit zorgt ervoor dat u beter geholpen kan worden. Het is een goed teken dat het centrum nu nog steeds door dezelfde instanties gebruikt wordt als bij de opening in 2008!"

Kees van Kampen vertelde als directeur van Vallei Wonen: ,,Wij namen het initiatief tot deze verbouwing omdat we te veel ruimte hadden. Dat was niet efficiënt. Alle ruimten zijn anders ingedeeld en daardoor praktischer en economischer. We hebben een stuk aan de apotheek verkocht, die graag wilde uitbreiden. Loket de Kleine Schans huurt ruimte van ons. De huisartsen hebben nu een extra spreekkamer en een behandelkamer voor de nieuwe arts in opleiding."

Ineke van Gameren van Loket de Kleine Schans: ,,Het was behelpen tijdens de verbouwing, maar we hebben nu een prachtige ruimte met meer spreekkamers, meer stilteplekken en grotere bureau's. We zijn er goed op vooruit gegaan Samen met Vallei Wonen bemannen we de balie en als een gesprek persoonlijk wordt gaan we naar een kamer."

Ook de apotheek is blij met de veel praktischer ingedeelde ruimte en de nieuwe mogelijkheden die dat biedt zoals 'track and trace' van medicijnen.

Karin Brons zorgde tijdens het Open Huis voor gezellige accordeonmuziek en voor de liefhebbers was er een rebuswedstrijd.