• Rita van der Neut
  • Rita van der Neut
  • Rita van der Neut

´Lekker knutselen op dierendag´

WOUDENBERG Ter gelegenheid van dierendag, 4 oktober, hield Welkoop Woudenberg woensdagmiddag een kinderactiviteit. Kinderen konden maskers inkleuren en maken, die leken op snapchatfiguurtjes. Ondertussen konden ze snoepen van spekkies en cake die op de knutseltafel voor hen klaar stonden.

DIERENVOEDSELBANK Doordat niet veel kinderen op de hoogte waren van deze knutselactiviteit viel de belangstelling wat tegen.

Net als bij het hondenbuffet op 30 september was Stichting Dierenvoedselbank Amersfoort aanwezig om aandacht te vragen voor haar werk. Deze stichting is nog niet erg bekend, maar doet hetzelfde werk als de voedselbank voor mensen, die er is voor mensen die zodanig in inkomen achteruit gaan dat ze geen boodschappen meer kunnen doen. Voor hun huisdieren kunnen ze een beroep doen op de dierenvoedselbank.

TROOST Deze zorgt voor het noodzakelijke voedsel of spullen, waardoor mensen hun huisdieren niet weg hoeven doen als ze in financiële problemen komen. Juist in die situatie kunnen huisdieren troost en afleiding bieden, aldus de stichting, die draait op vrijwilligers en donaties nodig heeft om door te kunnen gaan. Ook giften in natura zijn welkom.

Tijdens deze kinderactiviteit kocht een Welkoopklant papegaaienvoer voor de stichting.

Meer informatie: www.dierenvoedselbankamersfoort.nl.