• Robèrt van der Griendt

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Robèrt van der Griendt

    Hannie Lamberink-van de Veen

´Kostuums en baardstel aan vervanging toe´

WOUDENBERG De Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg, die in november 2016 is opgericht, heeft meer geld nodig.

De stichting bestaat uit enthousiaste vrijwilligers: Wil Schimmel, Ab van de Pol, Hans Markus, Anique van Kolfschoten en Robèrt van der Griendt. Ze valt niet meer onder  winkeliersvereniging DES, maar DES heeft wel een afgevaardigde in het stichtingsbestuur en is hoofdsponsor voor de sinterklaasactiviteiten in Woudenberg.

PEPERNOTEN Voorzitter Robèrt van der Griendt: ,,We hebben al sponsors voor de honderden kilo's pepernoten en de mandarijnen die we uitdelen. AH en Jumbo steunen ons altijd. Ook zorgen Rovam Citroën, Fiat te Grotenhuis en Buurman Peugeot steeds voor auto's om Sinterklaas door het dorp te rijden en mogen we op de dag van de intocht gebruik maken van Theehuis Eldorado. Maar de stichting heeft nog meer onkosten, waarvoor de middelen ontbreken. De WA-verzekeringen zijn een grote post. Er wordt veel schmink gebruikt. De kostuums en het baardstel zijn na jarenlang gebruik aan vervanging toe. Het lukt ons nauwelijks om ervoor te sparen. Daarom zoeken we donateurs en sponsors. Ook hopen we de ANBI status te krijgen en sturen we binnenkort bedrijven een bericht. We zijn blij dat T&A van Es ons dit jaar als goed doel gekozen heeft. Soms hebben we inkomsten uit de verhuur van onze ruim veertig zwartepietenpakken. Voor de vossenjacht betalen de winkeliers wat.´´

DONEREN ,,Mensen die ons willen steunen, kunnen doneren op rekeningnummer NL73RABO0314026444 ten name van Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg. Sponsors kunnen contact zoeken via secretaris@vriendenvansinterklaaswoudenberg.nl of met Ab van de Pol penningmeester@vriendenvansinterklaaswoudenberg.nl" De stichting zoekt niet alleen sponsors, maar kan ook mensen gebruiken bij de activiteitencommissie en hoopt dat zich in 2018 zwarte pieten aanmelden.

De intocht van sinterklaas is 18 november, 24 november is er een lampionoptocht, 29 november een sport- en spelmiddag met SNO en december een vossenjacht in de winkelstraten.