• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

´Jumbo-animo´ voor Ernst en Bobbie

WOUDENBERG Het eerste bezoek van Ernst en Bobbie aan Woudenberg en Scherpenzeel op 31 oktober was tijdens de introductie van de jubileumspaaractie van Jumbo. Zij bezochten toen met hun soepkippenlimousine basisscholen. Nu kwamen ze 27 december om 13.30 en 16.15 uur optreden in de Camp. De geplande voorstelling was zo snel volgeboekt dat er een tweede voorstelling bij kwam.

Patrick Kolfschoten: ,,We hebben bijna 2100 toegangskaarten uitgegeven aan kinderen in Woudenberg en Scherpenzeel! Dat moest wel in meerdere voorstellingen! Vanwege het 7 jarig jubileum konden klanten van Jumbo Woudenberg en Jumbo Scherpenzeel 7 weken lang zegels sparen voor een gratis toegangskaartje voor de show. De kaartjes kosten normaal 18,50 euro maar met 21 spaarzegels was het kaartje gratis"

Dat er veel animo was om een voorstelling van het komische duo bij te wonen bleek ook uit de levendige ruilhandel in zegels en volle spaarkaarten die al snel na de start van de actie ontstond. Zo konden ook kinderen uit minder kapitaalkrachtige gezinnen een voorstelling bijwonen.

Jolanda van Baaren van de Camp: "De crew van 16 medewerkers heeft zelf de zaal omgebouwd tot theater en plaatsten ook zelf de door hen meegenomen bankjes in vakken in de zaal. Wij hoefden alleen maar de vloerkleden van de Volkskerstzang te laten liggen en een buffet voor koffie en drinken ed in de zaal te plaatsen."

Leuk detail: Voorafgaand aan de voorstelling liepen Ernst en Bobbie ongeschminkt en in eigen kleding meerdere malen tussen de wachtrijen bij de ingang door maar niemand had dat in de gaten! Patrick Kolfschoten van Jumbo heette iedereen welkom en warmde de zaal vast op met de vraag of iedereen er zin in had. Hij vroeg iedereen vanwege de veiligheid op de bankjes te blijven zitten. Daarna begonnen Ernst en Bobbie met hun interactieve voorstelling vol grappen en grollen, woordgrapjes, dubbelzinnigheden, improvisaties en liedjes waarin ze op vakantie gingen in een bos. Luidkeels reageerden de kinderen en hun (groot)ouders keer op keer op wat er op het podium gebeurde. Lachsalvo's en gejoel wisselden elkaar af. Ernst en Bobbie renden soms zelfs achter elkaar aan over de brede gangpaden door de zaal. De sympathie van het publiek lag keer op keer duidelijk bij Bobbie, gespeeld door Gert-Jan van den Ende, die steeds de grappen uithaalt. Ernst, gespeeld door Erik van Trommel, is meestal de wijste van het tweetal. Na doldwaze avonturen bij een waterput en op zoek naar een camping ontmaskerden Ernst en Bobbie de dief die chocolade stal op de camping: het bleek de kok van het restaurantje waar ze geweest waren.

Na applaus voor Jumbo merkte Patrick op: ,,Ik hoop dat iedereen genoten heeft maar zo te zien zit dat wel goed!" Ernst en Bobbie treden niet alleen op met shows maar zijn ook elke dag te zien bij Telekids op RTL8.