• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • voor de start van het toernooi nog even oefenen

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

´Gezelligheid het belangrijkst bij korfbal´

WOUDENBERG KV Woudenberg hield op Hemelvaartsdag een korfbaltoernooi op het nieuwe korfbalveld op sportpark de Grift.

Hannie Lamberink-van de Veen

's Morgens speelden er zeven teams tegen elkaar, die uit twee ouders en twee kinderen tot ongeveer 12 jaar bestonden, wedstrijden van tien minuten. De winnaar mocht tot slot een wedstrijd tegen een zelf gekozen tegenstander spelen op het beachkorfbalveld. Dit kind-oudertoernooi was een gelegenheid voor ouders en kinderen om eens samen te korfballen. De teams werden door de organisatie samengesteld uit de opgegeven koppels. Na het kind-ouder toernooi kon iedereen met elkaar blijven lunchen in de korfbalkantine.

WEDSTRIJDEN Vanaf 14.00 uur was er op vier velden een familie-vriendentoernooi voor korfballers en niet-korfballers vanaf 12 jaar. Er hadden zich dertien teams opgegeven met allerlei creatieve namen als Biercelona, Houdoe, We hebben toch bier, Feesie, BBQ en de Wombargse Kinkels, maar ook de voetbalvereniging leverde een team. Verder waren er familieteams van de families de Kruif, van de Belt en Lokhorst en deed een team van Albert Heijn mee. Elk team bestond zoveel mogelijk uit vier dames en vier heren. Soms zat er maar één korfballer in een team. Ook deden er mensen mee die niet meer korfballen in verenigingsverband. Voor de korfballers was dit toernooi een gelegenheid om het nieuwe veld aan familie en vrienden te laten zien. In twee poules speelden zij vijf wedstrijden. Wedstrijdleider Anneloes Bijkerk: ,,Omdat niet iedereen korfballen kan of snel even de spelregels kan leren, passen de scheidsrechters vandaag de regels soepel toe, afhankelijk van de spelende teams. Bij teams met korfballers zijn ze strenger dan bij anderen. Het gaat tenslotte om het spelplezier en niet om het winnen. De winnaar krijgt slechts de eer." Elkaar ontmoeten kon deze dag ook op het terras of in de kantine. De reactie van team Houdoe aan het eind van de dag spreekt wat dat betreft boekdelen: ,,Topdag gehad! We zijn als laatste geëindigd maar dat geeft niet. Ons team had met 74 jaar wel de oudste deelnemer van het toernooi! FIOD bedankt!"

EINDDAG Daphne van Piggelen van de FIOD: ,,Dit toernooi heeft wat weg van de einddag die we als FIOD elk jaar organiseren. Dit jaar was dat lastig in te plannen door Haantjesdag, het evenement Woudenberg Sportief, het beachkorfbaltoernooi en het korfbalkamp. Ook gaat de competitie dit jaar lang door. Nu houden we de 'einddag' dus wat eerder in het seizoen, op Hemelvaartsdag. Dat blijkt een ideale dag voor zo'n gezelligheidstoernooi!" Evenementen die dit seizoen nog in aantocht zijn bij de korfbalvereniging zijn het beachkorfbaltoernooi en Woudenberg Sportief waar ze een springkussen en korfbalactiviteiten bieden.

Op 1 september staat de officiële opening van het veld op de kalender. Dan is ook het voetbalveld klaar.