• Hannie Lamberink

´Gezellig evenement om te bezoeken´

WOUDENBERG SWO en PCOB houden 20 januari van 15.00 tot 20.00 uur een vakantiebeurs in multifunctioneel centrum de Schans. Het is voor de allereerste keer dat de beurs plaatsvindt in Woudenberg.

Ouderenwerkster Tineke Smallenbroek: ,,Wij hebben gemerkt dat mensen graag eens weg willen voor een dagje uit of een uitgebreidere vakantie. Niet iedereen is handig genoeg met internet om dat langs die weg te regelen. Grotere vakantiebeurzen in Utrecht of Amsterdam zijn erg massaal.

Ook zijn deze te algemeen en niet gericht op onze doelgroep. Daarom organiseren wij nu hier in Woudenberg een vakantiebeurs voor mensen uit Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude, Maarn en Leusden van 60+ met 16 deelnemende organisaties.

BEPERKING De meesten daarvan zijn gericht op ouderen of op mensen met een beperking. Zij bieden een breed aanbod: voor elk wat wils. Blue Elephant biedt bijvoorbeeld natuurreizen, H.O.P.E. In South Africa biedt werkvakanties en VZ biedt zorgvakanties´´.

PRIJSVRAAG Besseling uit Amersfoort, een enthousiaste deelnemer aan de markt, verzorgt een prijsvraag, waarbij letters gezocht moeten worden en vier keer een dagentree voor het Dolfinarium in Harderwijk gewonnen kan worden. ,,Iedereen kan zich hier komen oriënteren en informatie inwinnen over vakanties, reizen en dagtochtjes"

Medeorganisatoren Gerda Schimmel, Wil van Ginkel en Ria van Loon voegen eraan toe: ,,Deze beurs is niet alleen nodig, maar het is ook gewoon een gezellig evenement in het nieuwe jaar, om alleen of samen met anderen te bezoeken. Via flyers en e-mail hebben we de leden van SWO, PCOB en Senioren Belangen benaderd.

Tussen 15:00 en 20:00 uur is de beurs met alle stands continu open voor publiek. Er is er gelegenheid om soep en/of broodjes te eten. Bij alle kraampjes worden gadgets uitgedeeld.

PRESENTATIE Alle standhouders verzorgen in de kleine zaal een presentatie van ongeveer 15 minuten." Tineke Smallenbroek: ,,Ik ben heel blij met de samenwerking tussen alle betrokken organisaties.

Ook het serviceteam van Reinaerde assisteert ons. Zo kunnen we dit grote evenement organiseren. Het leidt tot grotere cohesie onderling."