• Joke van der Heide

´Fun festival een feestje´: Opbrengst 5.000 euro

WOUDENBERG  Het door de Rotary gehouden Fun Festival heeft zaterdag 20 mei 5.000 euro opgebracht voor het goede doel: schoon water voor Bertoua Kameroen.

Joke van der Heide

 

De organisatie kijkt terug op ´een mooie dag´. Naast de goede opbrengst vonden zij het leuk om als Rotaryclub samen zo'n evenement neer te zetten. Er was van 16.00 tot 22.00 uur een uitgebreid programma met uiteenlopende festivalactiviteiten: van een escaperoom, een Afrikaanse percussie workshop van Victor Mandigo en zijn leerlingen tot een optreden van singersongwriter Iris Weda. Met haar pure stemgeluid bracht zij menig bezoeker in vervoering.

Op de muziektrucks draaide de Back in time partyshow. Zij werden bijgestaan door lokaal DJ talent. Als eerste trad de jeugdige DJ Nick uit Scherpenzeel op. Met gezonde spanning betrad hij het grote podium en stond als volleerde DJ te draaien. Ook Alexander den Hartog, Jaap Gerritsen en Erik Lammerts van Bueren uit Scherpenzeel draaide hun favoriete muziek, respectievelijk jaren '80 disco, de Rolling Stones en back to the fifties. Er was ook een optreden van de twee lokale popkoren Get Around en de Gemengde Noten. Het sluitstuk van de avond was een optreden van de lokale populaire band de Railroad Thunderbirds, die het publiek met klassiekers als Smoke on the water aan het swingen kreeg.

Er was naast muziek van alles te doen. Een opvallend populaire activiteit was het oud-Schotse steenwerpen. Veel bezoekers deden hieraan mee. Ook glooney's maken, sieraden van koffie cups, werd enthousiast ontvangen. Dat gold ook voor het eten. Tijdens drie barbeques werden gerechten als tonijn, biefstuk en hamburger met groenten en gepofte aardappels bereid door partners van de Rotarians. Ook de Bakfiets met eigen gemaakte wafels was populair.