• Het spel van de blokfluitleerlingen kwam optimaal tot zijn recht.

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

´Circusconcert in Cultuurhuis´

WOUDENBERG Anita Broekema hield maandag 23 april een concert in de hal van het Cultuurhuis. Blokfluitdocente Anita Broekema houdt met enige regelmaat in samenwerking met Kunst en Cultuur Woudenberg een concert met haar leerlingen om familie en bekenden hun vorderingen te laten horen.

Hannie Lamberink-van Veen

Doordat de blokfluitleerlingen onder de vide stonden, kwam hun spel optimaal tot zijn recht. Anita liet de verschillende fluiten van de leerlingen, sopraan, alt, tenor, bas en sopranino zien en vertelde over barok- en renaissancefluiten.

ACROBATENKUNSTJES Het thema was dit keer 'Circus'. Anita noemde het 'acrobatenkunstjes op de blokfluit'. Verschillende leerlingen hadden zich daarom feestelijk uitgedost. Ook de lessenaars waren versierd. Een groep volwassen gevorderden begon het concert met 'Du sporger' en een Hongaarse dans van Bartok. In groepjes, tweetallen of alleen lieten de andere leerlingen daarna hun liedjes horen. De eerste groep, Marit, Ilse, Sara, Lara, Jasmijn, Amara en Julia had nog niet zo lang les. De tweede groep, bestaande uit Rosa, Guus en Rachel, leste al wat langer. Sommige liedjes waren zelf geschreven en ook was er soms begeleiding van een cd. De volgende groep bestond uit Sofie, Angelina, Merel, Eloïse en Katinka. Bij de vierde groep was goed te horen wat leerlingen in de loop der jaren kunnen bereiken. Lotte, Rachel, Geraline, Dorieke en Ilse imponeerden het publiek met wat ze na een paar jaar les bereikt hadden. Bij sommige groepjes speelde Anita zelf mee op haar alt- of tenorblokfluit.

RADSLAG Het thema 'Circus' kreeg gestalte door leerlingen die jongleerden met hun fluit of die een radslag deden met een fluit in de hand, maar ook de titels van de liedjes waren aangepast. 'Au clair de la lune' heette nu 'Trapeze in het maanlicht' , Can Can werd 'De fietsende aap' en 'Mary had a little lamb' veranderde in 'het Circuslammetje'. Ook werd 'de Blokfluitclown' gespeeld. Tot slot speelden alle leerlingen samen 'Puppet on the string' en 'A lieta vita'.

Meer informatie over de blokfluitlessen:www.anitabroekema.nl