• Gitta van Broekhoven bij het nieuwe buurtgebouw in aanbouw

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

´Activiteiten voor iedereen´

WOUDENBERG Afgelopen weken werden niet alleen de contouren van de nieuwe Hoogvliet supermarkt aan de Kop van de Spoorzone zichtbaar, maar ook van het nieuwe buurtgebouw van buurtvereniging 't Spoor aan de Spoorlaan.

Secretaris Gitta van Broekhoven: ,,Door protesten tegen de supermarkt duurde het even voor de bouw starten kon, maar nu gaat het hard. Lammert Wilbrink van Woudenberg Vastgoed bv bouwt de nieuwe supermarkt en tegelijkertijd het casco van ons buurtgebouw. Als er beton gestort wordt bij de winkel doen ze dat ook bij ons. Dat geldt ook voor het bestellen van platen en andere materialen. Zo steunt hij ons en dit bespaart ons geld. De grond die afgegraven moest worden voor de supermarkt is gebruikt om ons terrein op te hogen tot straatnivo. Als straks het casco staat, gaan onze vrijwilligers beginnen met het zetten van wanden, de aanleg van sanitair, water, gas en electra, en veel schilderwerk. Als er geen vorst meer komt, wordt de supermarkt 1 mei opgeleverd. Ook ons buurtgebouw hopen we rond die datum in gebruik te kunnen nemen. Misschien is dan nog niet alles helemaal af, maar dat komt daarna nog wel. Omdat we van vrijwilligers afhankelijk zijn, willen we ons niet vastpinnen op een vaste datum. Ook financieel moeten de uitgaven gespreid worden en kan niet alles tegelijk. Nu de bouw gestart is, lukt het Joop Moesbergen en Kees Vlastuin gemakkelijker om sponsors te vinden. Zodra ons gebouw in gebruik genomen kan worden, krijgen we weer inkomsten van de bar. De damvereniging kan er dan ook weer in."

De activiteiten van de buurtvereniging zijn bedoeld voor iedereen. Bij het klaverjassen komen mensen uit Scherpenzeel, Maarn en Maarsbergen en bij de bingo doen ook niet alleen buurtgenoten mee. Gitta: "Als buurtvereniging hopen we straks weer een rol te kunnen spelen bij de sociale contacten en gezelligheid in het dorp."