Vallei Accountants/Dames 1 verliest op twee verschillende manieren.

04-11-2019, 11:39 | Lezersnieuws | Lotte

Op 26 oktober speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen de nummer 10 Gemini D1. Terwijl van te voren gedacht werd dat dit een wedstrijd zou worden waar kansen lagen voor de dames, bleken zij er niet aan te pas te komen.

“We kwamen tekort tegen Gemini. Door de omstandigheden moeten aanvallers gaan spelverdelen omdat er drie basisspelers en een libero er niet meer bij zijn. Hierdoor zijn alle automatismen verdwenen en in het volleybal duurt het heel lang voordat die weer terug zijn. Dus dit team traint keihard maar weet ook dat het op dit moment flink te kort komt op promotieklas niveau. Als je dan ook je eigen niveau niet weet te halen en Gemini een geweldige middenaanval mocht spelen dan is het pleit snel beslecht en staat er na een krappe anderhalf uur spelen 0-4 op de borden.” Aldus trainer/coach Paul Klerks.

Echter, een week later op 2 november werd er een totaal andere wedstrijd gespeeld. Nota bene tegen de nummer 3 VoCASA D3 was Woudenberg gevaarlijker dan voorheen en kwamen de dames meerdere malen in de 20-tal punten terecht.

VoCASA, met rond de 11 vrouw sterk, leek moeite te hebben om volledige druk uit te voeren op de thuisspelende ploeg. Alle wissels werden benut terwijl Woudenberg, zonder wissels op de bank, stabiel bleef strijden voor dat eerste competitie punt.

Uiteindelijk kwamen de dames er net niet, maar de setstanden liegen er niet om (21-25, 20-25, 17-25, 22-25). Het team van Vallei Accountants geeft niet op en daarmee blijven, ondanks de huidige situatie, verrassingen mogelijk.

De volgende wedstrijd wordt uit gespeeld, in Barneveld tegen SSS D3, op donderdag 7 november om 21.00 in sporthal De Meerwaarde.