• Maud, Nadine. Fleur en Fleur

    Nikki Versteeg
  • Carlijn, Ayla, Rachel, Loulou, Sophie

    Nikki Versteeg
  • Senioren derde divisie

    Nikki Versteeg

Twee keer goud voor Longa tijdens Rayonkampioenschap

17-11-2019, 13:31 | Lezersnieuws | nikki

Op zaterdag 16 november kwamen 19 turnsters van Longa Woudenberg in actie tijdens het Rayonkampioenschap in Amersfoort. Tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen lieten de turnsters al veel mooie dingen zien. Zes turnsters mochten zelfs op het podium plaatsnemen. Naast alle successen konden er ook verbeterpunten worden genoteerd voor de vervolgwedstrijden.

In de eerste ronde mochten Pupillen (9 jaar) Loulou van Lambalgen, Rachel van Vugt en Sophie Veldhuizen het spits afbijten. Loulou liet een prachtige vloeroefening zien. Rachel en Sophie konden al knap meekomen nadat zij dit seizoen zijn gepromoveerd. Op de andere baan turnden Jeugdturnsters (11 jaar) Carlijn Kwakernaak en Ayla van den Eerenbeemt. Ayla turnde de beste balkoefening van het deelnemersveld en Carlijn liet allround strak verzorgde oefeningen zien. Dit leverde haar het goud op.

In de tweede ronde debuteerden Instappers (8 jaar) Celeste van der Linde en Bente Driessen met moeilijke oefenstof. Hoewel er door de zenuwen nog wat foutjes werden gemaakt lieten de meiden ook al knappe dingen zien. Bente mocht zelfs het brons ophalen. Jeugdturnster Peggy Jansen liet zien hoe hard zij heeft gewerkt de afgelopen tijd en maakte indruk met een prachtige vloeroefening. Zij mocht verdiend het brons in ontvangst nemen. Ook Brianna Wittenberg (12 jaar) turnde een overtuigende wedstrijd. Zij mocht knap op het hoogste podium plaatsnemen.

In de derde ronde turnden junioren (13/14 jaar) Fleur van der Wansem en Maud de Man. Fleur liet mooie oefeningen zien en wist beslag te leggen op het brons. Ook bij Maud ging het erg goed. Ondanks wat foutjes op de balk, turnde zij knap naar de 4e podiumplaats in haar categorie. Fleur van Haandel en Nadine Willigenburg turnden beiden voor het eerst in de categorie senior (15 jr. e.o.). Beide turnsters lieten een mooie vloeroefening zien en behaalden ook op brug hoge scores.

De senioren uit de 3e divisie sloten de dag af. Floortje Brunenberg, Maaike van der Zon en Madelon van der Heijden debuteerde in dit niveau. Madelon turnde door een promotie twee niveaus hoger en hield zich knap staande met als hoogtepunt een mooie vloeroefening. Floortje liet ook een prachtige vloeroefening zien en Maaike maakte indruk met de moeilijkste sprong van het deelnemersveld. Joosje den Hertog   turnde een geslaagde vloeroefening en probeerde op brug knap nieuwe elementen. Anna Suurmeijer liet veel verbetering zien op brug en ook haar nieuwe vloeroefening was een plaatje om te zien.