• Spelverdeler Rik van Schaaik bediende zijn aanvallers goed

    John Haket

Focus4u: 3-2 verlies tegen Orion

11-11-2019, 09:01 | Lezersnieuws | Lotte

Afgelopen zaterdag moesten de volleyballers van Woudenberg aantreden tegen een oude bekende; Orion-2. Tot op heden was het Woudenberg niet gelukt om in Doetinchem te winnen. Ook deze keer niet. Het lastige van het spelen in Doetinchem is toch wel de zeer hoge sporthal. Vooral twee jaar geleden had Woudenberg hier heel veel moeite mee en werd met ruime cijfers verloren. Vorig jaar ging het al een stuk beter, maar werd het 3-2 voor Orion. Ook nu kwam deze uitslag weer op het scorebord.

Woudenberg begon de wedstrijd met veel persoonlijke fouten; de aanval werd uitgeslagen of hard in het blok. Terwijl aan de andere kant van het net de aanvallers van Orion wel makkelijk konden scoren en de setwinst ging naar de thuisploeg.

Vanaf de tweede ging Woudenberg veel beter spelen. De sterk spelende spelverdeler Rik van Schaaik kon de nu wel veel scorende Wessel Terpstra goed bedienen en dat leverde veel punten op. Daarnaast werd veel beter geserveerd aan Woudenbergs kant waardoor Orion hun sterke middenaanvaller niet meer zo vaak aan kon spelen. Daarnaast werd er ook beter verdedigd en werden vele rally’s gewonnen. Dit leverde een setwinst op van 25-18.

In set 3 had Woudenberg steeds een kleine voorsprong. Was in voorgaande edities de sprongservice van Orion nog een probleem voor Woudenberg, nu wisten de passers de sprongservices wel goed te pareren en kon Woudenberg goed hun eigen spel spelen. Helaas in de eindfase (25-25) lukt het niet om de pass bij de spelverdeler te brengen, waardoor Woudenberg aanvallend niet meer tot scoren kon komen en werd nipt verloren met 27-25.

De vierde set was een kopie van de tweede set. Woudenberg was heer en meester en won met ruime cijfers 25-17.

In de beslissende set had Woudenberg steeds een kleine voorsprong, maar bij de veldwissel had Orion dat weer teniet gedaan. De eindfase was een ware triller. Orion kreeg diverse matchpoints, maar Woudenberg wist die steeds te pareren. Uiteindelijk kon Orion via de blokkering van Woudenberg het 5e matchpoint verzilveren; 21-19

“Het is mooi om te zien dat we elk jaar beter gaan spelen tegen Orion. Vooral het onder controle brengen van de sprongservice van Orion ging nu veel beter.” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Maar het blijft hier lastig spelen. Dat zie je ook aan de uitslagen. Orion had alleen thuis verloren tegen de koploper en verder alles gewonnen. Het is echt jammer dat we in de eindfase van de 3e set niet konden doordrukken, maar aan de andere kant toch weer mooi om te zien dat we de vierde set wel weer heel sterk terugkwamen. Aan het einde van de vijfde set wisten we nog wel 4 matchpoints weg te werken, maar we wisten dat niet in ons voordeel om te buigen. Het blijft ongekend spannend in deze poule. Er is een zeer grote middenmoot van plek 3 (16 punten) tot plek 11 (12 punten). Wij staan nu 8e met 14 punten.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg om 18.30 uur thuis in de Camp tegen Sovoco uit Soest