• François sluit af met de rubs

    Johan Peters
  • Trainen

    Johan Peters
  • Trainen

    Johan Peters

Zelfverdediging in Woudenberg

11-01-2020, 14:16 | Lezersnieuws | J.S.

Zaterdag was het dan zo ver! Kinderen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen staan klaar. Ze hebben zich ingeschreven voor een training ‘weerbaarheid en zelfverdediging’.  

 

‘De training is gebaseerd op technieken van Krav Maga’ vertelt trainer François. Hij is blij met het initiatief in Woudenberg. Vorig jaar benaderde Johan Peters hem. Of hij met zijn bedrijf ‘Protect Yourself’ een rol wilde spelen bij een particulier initiatief.

 

Het zijn 7 lessen, tussen de kerst- en voorjaarsvakantie, geworden. Op zaterdag van 10.30 tot 11.30u. De trainingen vinden plaats in de Olijfboomschool. Dankzij het meedenken en de support van verschillende Woudenbergse basisscholen zijn er heel wat aanmeldingen.

 

Johans oudste dochter is ook aan het trainen. Ze trapt tegen het kussen van haar maatje. ‘Ik vind het belangrijk dat ze weerbaar is, zeker wanneer ze straks veel en verder moet fietsen’ geeft Johan aan. ‘Je hoopt dat ze het nooit nodig heeft, maar het is toch een veilig gevoel dat ze wat basistechnieken beheerst’. Hij is contactpersoon van de training. ‘Er zijn nog steeds plaatsen vrij!’ laat Johan weten. ‘Kinderen kunnen ook nog voor de komende 6 trainingen inschrijven’. François is al weer aanwijzingen aan het geven. ‘Ik wil jullie horen, harder schreeuwen!’ Hij doet het voor ‘Stop! Ga weg!!’

 

Inschrijven kan nog via: https://forms.gle/sHYoWtR6EmJSrqzx8