• Renske van der Haar.

    ocr report
  • Renske van der Haar in actie tijdenws het WK

    hang on
  • Renske van der Haar behaalde tijdens het WK drie toptienplekken.

    Hang On

'Mooie prestaties Renske van der Haar tijdens WK Obstacle Course Racing'

18-10-2019, 21:16 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Tijdens het WK obstacle course running (ocr) in Londen heeft Renske van der Haar van Team Hang On The Netherlands boven haar eigen verwachting gepresteerd.

De Woudenbergse kwam op het WK drie keer in actie: de short course (3 kilometer), de standard course (15 kilometer) en de team relay (onderdeel kracht). Op deze afstanden wist ze elke keer een toptien-klassering in de wacht te slepen, iets waar ze vooraf alleen nog maar kon dromen. Op de 3 kilometer pakte zij een achtste plaats in de leeftijdscategorie 20-29, de 15 kilometer een zesde plaats in de leeftijdscategorie 25-29 en als kers op de taart een vijfde plek met het damesteam bij de elite wedstrijd.

Renske liep in maart pas haar eerste wedstrijd, kwalificeren lukte maar moeilijk doordat de wedstrijden meer op het lopen waren gefocust. Bij het WK lag de focus meer op de obstakels en dit was zeker in haar voordeel.

Na een wedstrijd bij de ‘Strongmanrun’ begin september had ze zich dan eindelijk gekwalificeerd en was daar erg blij mee. Trainer Erik de Heer vond het jammer dat het kwalificeren zo moeilijk ging. ,,Maar op het WK liet Renske nu zien dat ze daar thuis hoort, de obstakels gaingen soepel en ze wist elke dag in de top 10 te finishen, steeds onder zware omstandigheden. Als je dan op de laatste dag nog las vijfdeweet te eindigen bij de dames elite team relay, hoor je bij de wereldtop. Ik ben al met al een trotse trainer.''

Van der Haar kijkt nu al uit naar het EK in Italië in juni waar ze hoopt haar WK-prestaties te overtreffen.