• Voorafgaand aan elke wedstrijd de yell van het bedrijfsteam Leximaatjes

    Tanja Piera

‘Alle teams gingen voor de beker…..’

22-02-2020, 21:28 | Lezersnieuws | Jannette Maijen

Veel sportievelingen uit Woudenberg en omgeving hadden gehoor geven aan de oproep om te komen volleyballen voor het goede doel op zaterdag 15 februari. De week voorafgaand konden nog 2 teams aangemeld worden, maar dat werden er 4. Deze keer verzamelden zich dus 22 teams in de Camp voor het Volley Feest Bal toernooi. Het was een drukte van belang, ook op de tribune waar vele toeschouwers hadden plaats genomen. Een aantal teams hadden eigen supporters meegenomen.

Net als in de categorie laag waren diverse teams in categorie hoog speciaal voor deze gelegenheid samengesteld, maar het spelletje was er niet minder om. Het waren leuke wedstrijden maar geen één team was opgewassen tegen de finalist ‘Ik proef kurk’. Zij gingen met de taart, gesponsord door Bakkerij Schimmel, en de wisselbeker naar huis. De 2e prijs ging naar ‘Team Berkhof’, de hapjes van De Camp en als derde eindigde team ‘VDL’’.

In categorie laag deden teams mee die al jaren meedoen, maar ook diverse teams die voor de eerste keer mee deden. ‘We hadden voor de eerste keer ingeschreven voor dit toernooi met een deel van ons gezin, en we werden direct gegrepen door het enthousiasme en de goede sfeer tijdens het toernooi. Deelnemers waren positief, sociaal en niet alleen gericht op het competitieve element. Er werd goed naar de scheidsrechters geluisterd, en er was nauwelijks discussie. De poulefase was gezellig en verliep goed voor ons team. De finales tegen de winnaars van de andere twee poules waren pittig en spannend. Alle teams gingen voor de beker, en soms golfde het spel op en neer. Mooi om tenslotte aan het langste eind te trekken en met de wisselbeker naar huis te gaan.’ zo kon een deelnemer uit het team ‘The Shorties’ melden. En vervolgt hij: ‘We hebben genoten en hopen volgend jaar zeker weer mee te doen!’ Het team ‘De duikende dwazen’ was een team samengesteld met jongeren en zij konden profiteren van een coach, zij behaalden de 2e prijs. ‘De talenten’ werden 3e.

In de pauze konden de kinderen samen volleyballen. In de kantine was het ondertussen al een beetje feest voor iedereen, want er was voor iedereen een stukje Zuid Afrikaanse taart ‘Yskas-kondensmelktert’ als dank voor de bijdrage aan het goede doel in Zuid Afrika. Er is een mooi bedrag samen gebracht van ruim 1350 euro. We zijn blij dat de kosten van de zaalhuur worden gesponsord door Jumbo Woudenberg.